Glam News Magazine

Maria Grazia Chiuri, directorul creativ pentru femei de la Christian Dior, începe să se gândească profund la haine – nu doar în ceea ce privește modul în care le alegem, dar de ce. Acest lucru a devenit un subiect de fascinație pentru ea după ce l-a citit pe Bernard Rudofsky, scriitorul și contemporanul lui Christian Dior, care a scris eseul din 1947 “Sunt hainele moderne?”- eseu care a însoțit și expoziția MoMA cu același nume.

Chiuri a folosit arhitectura, care era subiectul lui Rudofsky, ca sursă principală de inspirație. “Hainele sunt precum o casă: trăim în ele. Ar trebui să fie confortabile”. Ca și Rudofsky, Chiuri crede în eficiența designului. A ales să își exprime punctul de vedere prin rochia peplum (termen grecesc pentru rochia-tricou) care a deschis colecția și multe alte piese de lux la fel de simple, cum ar fi paltoanele negre din mătase și rochii din mătase și catifea. Dar asta nu înseamnă că a neglijat faimoasa arhitectură a lui Dior. Numai că siluetele au fost mai simple și mai moderne.

Chiuri a ales să colaborze pe partea de decor cu Penny Slinger, o artistă americană din anii 1960, care susține feminismul. Artista oarecum a fost una foarte controversată în trecut, și eliminată din cărtile de istorie a artei, însă a revenit în lumina reflectoarelor prin prisma unui nou documentar, iar o expoziție a operelor sale a fost deschisă recent la Londra. La sediul central din Avenue Montaigne, care va fi în curând renovată, Slinger a ales elementele naturale pentru a decora zidurile, iar un copac al vieții urcă în spirală pe scara centrală, care a fost decorată și cu o cariatidă.

Cariatidele Greciei Antice și arhitectura mai modernă din Paris sunt o metaforă perfectă pentru această colecție, care funcționează atât ca elemente decorative, cât și ca structuri integrale. Aceasta a fost cea mai încrezătoare colecție a lui Chiuri până în prezent, și cea mai rafinată.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu