Glam News Magazine

În versiunile mini, midi și mari, casele de modă își reinventează gențile iconice, uneori într-un spirit casual, în croieli modulare și formate mai practice, alteori mai orientate către couture, cu linii curate și realizate din piele. Între modelele care se bazează pe tradiție și cele care merg pe cartea originalității, există câte o geantă pentru toată lumea. Un lucru este sigur – aceste genți sunt must-have-urile acestei toamne.

1. Chanel: Chanel 19

chanel
© Chanel

Geanta Chanel 19, creată la unison de Karl Lagerfeld și Virginie Viard care a fost prezentată pentru prima dată în colecția de toamnă / iarnă 2019-20, revine. Pentru toamna anului 2020, este disponibilă în nuanțe de turcoaz, verde, roșu intens și roz fuchsia, inclusiv în nuanțele sale atemporale: negru, bej și alb. Tweed-ul se regăsește de asemenea în opt dintre modele. Dar ce reprezintă numele? Numele indică anul creației, atunci când a fost desenată ca și un omagiu adus genții 2.55 creată de Coco Chanel în 1955. Cu forma dreptunghiulară, materialul matlast deja iconic, cu lanțul său metalic întrețesut cu piele și decorat cu logo-ul în dublu C, acestă geantă este disponibilă în trei dimensiuni și este fără îndoială, must-have-ul toamnei pentru un look șic

Geanta Chanel 19, Chanel, 4.570 euro.

2. Celine: Tambour

celine
© Celine Hedi Slimane

Cu accentele sale din anii șaptezeci, celebra geantă Celine Tambour, împodobită cu logo-ul său iconic Triomphe, revine. În timp ce atât numele, cât și forma genții sunt inspirate din tobele Gărzii Republicane Franceze, monogramul provine din arhivele companiei, creat de Celine Vipiana în 1972. O versiune contemporană creată de Hedi Slimane este un amestec de chic și casual … rămânând în același timp un model ultra-parizian.

Geanta Tambour, Celine, 1.800 de euro.

3. Dior: Bobby

dior
© Dior

Maria Grazia Chiuri a creat modelul Dior Bobby. O geantă nouă cu linii curbate, estetică modernă și un aspect atemporal. Pe lângă omagiul adus câinelui lui Christian Dior, Bobby, acesta combină toate valorile mărcii cu legendarele sale inițiale „CD”. Disponibilă în trei dimensiuni, geanta se poate achiziționa în nuanțe de crem, negru, camel și pânză albastră Dior Oblique.

Geanta Bobby, Dior, 2.900 euro.

4. Saint Laurent: Kaia

saint laurent
© Saint Laurent

Saint Laurent o onorează din nou pe Kaia în această toamnă. O geantă clasică ce a fost inspirată de modelul Kaia Gerber pentru frumusețea ei atemporală moștenită de la mama ei Cindy Crawford, dar și pentru stilul ei fresh și modern. Creată de Anthony Vaccarello pentru prezentarea de modă primăvară / vară 2020, vine într-o dimensiune mică sau mini. Cu o nouă selecție de culori, precum și un imprimeu de piton, această geantă poate fi purtată atât pe umăr cât și tip poștaș. Chic și practic.

Geanta Kaia, Yves Saint Laurent, 1.690 euro.

5. Balenciaga: Neo classic mini

balenciaga
© Balenciaga

Anul acesta, geanta „clasică” Balenciaga împlinește douăzeci de ani. Pentru a sărbători această zi de naștere, casa a lansat modelul „Neo Classic” în cadrul prezentării colecției pentru toamnă / iarnă 2020-21. Demna Gvasalia, directorul artistic al casei, a reinterpretat acestă geanță actualizând toate codurile originalului, jucându-se cu pielea rigidă și adăugând finisaje noi.

Geanta Neo Classic, Balenciaga, 1.490 euro.

6. Louis Vuitton: Petit Noé

Louis Vuitton
© Louis Vuitton

Concepută de Gaston-Louis Vuitton în 1932, geanta Petit Noé a fost reinterpretată de Nicholas Ghesquière. Directorul artistic al colecțiilor pentru femei a schimbat codurile acestei genti emblematice, utilizând jacquard și împodobind-o cu sigla „1854”, data lansării brandului Louis Vuitton. Purtată peste umăr sau tip potaș, această geantă practică este perfectă pentru toamnă.

Geanta Petit Noé, Louis Vuitton, 1.370 euro.

7. Gucci: Jackie 1961

gucci
© Gucci

Gucci relansează geanta Jackie în cadrul colecției pentru toamnă / iarnă 2020-21. Creată în 1961, această geantă cu forma curbată și cu clemă aurie a fost îndrăgită în anii 60 și 70. Jackie iși are sursa de inspirație de la Jackie Kennedy, care avea obiceiul să o poarte în mod regulat. Reinventată de mai multe ori, revine în această toamnă sub îndrumarea lui Alessandro Michele. Indiferent dacă este într-un format mini sau midi, în culori atemporale sau într-o gamă de pasteluri, esența sa vintage încă se poate regăsi în această versiune mai contemporană.

Geanta Jackie 1961, Gucci, 1.600 euro.

8. Fendi: Peekaboo

fendi
© Fendi

Creat pentru colecția de primăvară / vară 2009, Peekaboo este cea mai celebră geantă Fendi. „Simplitatea este noua excentricitate. Am lucrat la ideea unei forme atât tradiționale, cât și contemporane, capabile să satisfacă cele mai sofisticate și exigente femei. Și așa s-a născut Peekaboo ”, declară Silvia Venturini. Pe lângă faptul că este atemporală, Peekaboo a devenit un element esențial din garderoba unei femei, fiind purtată de mai multe vedete, inclusiv Jennifer Lopez, Rihanna, Cindy Crawford și Meghan Markle. Reinventată constant  în diferite materiale, culori și dimensiuni … în acest an, Fendi lansează Peekaboo într-un imprimeu de piele împletită.

Geanta Peekaboo, Fendi, 3.400 euro.

9. Givenchy: Antigona Soft 

givenchy
© Givenchy

Geanta Antigona de la Givenchy sărbătorește anul acesta 10 ani, iar casa franceză sărbătorește acest clasic cu o nouă interpretare. Geanta este disponibilă în dimensiuni mici, medii și mari și în culori atemporale: negru, alb, gri perlat și mov, dar și în nuanțe sezoniere: roz bombon, verde kaki și albastru deschis. Purtată în timpul zilei și în weekend, Antigona este incontestabil un element esențial de purtat peste tot.

Geanta Antigona Soft, Givenchy, 2.290 euro.

10. Armani: La Prima

armani
© Armani

Giorgio Armani își reinterpretează geanta La Prima pentru sezonul toamnă / iarnă 2020-21. În timp ce noutățile stau în tehnicile sale de fabricație și în munca manuală minuțioasă, sunt prezente și detalii couture ultra-luxoase. Disponibilă în culoarea neagra, această geantă cu liniile sale elegante poate fi purtată pe umăr sau tip poștaș pentru un look șic de zi sau de seară.

Geanta La Prima, Armani, 1.350 euro.

11. Dolce & Gabbana: Sicily 

dolce gabanna
© Dolce & Gabbana

Geanta Dolce & Gabbana Sicily care a fost vedetă mai multe sezoane, revine în această toamnă într-o versiune matlasată. Fabricată din piele Aria Vitello, geanta este semi-luciosă și ultra-chic. Cu aspectul unei genți structurate, rămâne moale și plăcută la atingere, iar cureaua detașabilă din piele permite, de asemenea, să fie purtată pe umăr.

Geanta Sicily, Dolce & Gabbana, 1.450 euro.

12. Balmain: Bbuzz

balmain
© Balmain

În anul 2019, directorul artistic al Balmain, Oliver Rousteing, a lansat geanta BBuzz. Concepută în colaborare cu maeștrii italieni, geanta se întoarce în această toamnă cu o nouă estetică, reflectând tonurile și stilul celor mai recente creații de îmbrăcăminte și modă ale etichetei. Logo-ul auriu „B” care împodobește geanta, se strecoară perfect în spiritul casei pariziene.

Geanta BBuzz, Balmain, 2.090 euro.

Lasă un comentariu