Glam News Magazine

Designerii de modă se gândesc constant despre ceea ce face ca moda să fie relevantă, dar nu există nimeni precum Demna Gvasalia care pune lumina reflectoarelor pe o situație în care politica în Europa nu stă tocmai bine. El și-a prezentat colecția Balenciaga Spring într-o arenă politică – un „parlament european Balenciaga ”, pe care el l-a convocat pentru a investiga „ultimele tendințe în modă”.

Așa că Gvasalia a amenajat auditoriul în albastrul drapelului UE, pentru a ne arăta studiul său asupra structurii codurilor vestimentare de astăzi. Spectacolul a fost deschis de câțiva seniori-delegați – femei și bărbați, care aveau o prezență corporativă severă. Pe buzunarele din dreptul pieptului aveau brodate două cercuri și logo-ul Balenciaga – un logo ce seamănă perfect cu designul Mastercard.

Apoi a urmat ceea ce Gvasalia numește “rochii de campanie”. „Ne-am uitat la poze cu femeile din politică și am analizat rochiile pe care le poartă în campanie. Am luat acest tip de rochie și am încercat să le facem cool – nu este o provocare ușoară, să fim sinceri”, a spus el. Rochiile sunt făcute în așa fel încât să poată fi purtate de mai multe tipuri de siluetă. “Volume democratice ușor de purtat.” Colecția a fost o repetare neîncetată a cadrelor cu umeri largi și a formelor supradimensionate în continuă expansiune la Balenciaga. Prezentând piese similare cu a altor colecții, Gvasalia vrea să construiască o garderobă atemporală pentru clientela sa. Repetând aceleași idei pe care le-a propus în primele sale sezoane pentru casă, Balenciaga părăsește efectiv teritoriul modei extravagante și intră în cel al mărcilor mai predictive, care mai mult sau mai puțin se leagă de același stil în fiecare sezon.

Spre final, pe podium și-au făcut apariția elemente culturale pop: rochii cu imprimeuri ale tabloidelor franceze, genți de mână Hello Kitty, tricou cu logo-ul Top Model și cercei MasterCard. O serie de rochii de bal a închis spectacolul, foarte demonstrativ.

Sursa foto: Getty Images

Un comentariu

Lasă un comentariu