Glam News Magazine

Timpul este de neprețuit și fiecare dintre noi poate confirma asta. Fie că-l petreci în familie sau cu prietenii, fie că îl consumi pe proiectele dragi ție, poți măsura timpul, nu și valoarea lui.  Dar ceasurile de brand arată că timpul are un preț și unul chiar foarte piperat. Asta pentru că ele nu sunt pentru a indica ora, chiar dacă sunt extrem de precise, ci pentru a defini stilul individual și a vorbi despre personalitatea purtătorului. Vă prezentăm cele mai cunoscute 10 mărci de ceasuri de lux, pentru care am căutat niște valori minime și maxime (aproximative) de preț, pentru produse disponibile pentru România, noi sau folosite.

Rolex

ceasuri lux

Rolex este cea mai cunoscută companie elvețiană producătoare de ceasuri de lux. Istoria ei începe în 1905 și se continuă până astăzi, când produse 2000 de ceasuri în fiecare zi, în Geneva. Un ceas de aur alb poate fi al tău în schimbul a 2.600.000 lei. Un model mai vechi și folosit poate fi achiziționat cu doar 2.000 lei pe internet.

Cartier

ceasuri lux

Cartier este cel mai faimos brand de ceasuri de lux din Paris, chiar dacă și bijuteriile produse sunt la fel de căutate. Un ceas Cartier cu diamante poate fi achiziționat cu suma de 3.000.000 lei.

Audemars Piguet

ceasuri lux

Audemars Piguet, producător de ceasuri elvețiene de lux, este un pionier în domeniu, reușind crearea unor modele complexe. În 1925 Audemars Piguet a prezentat cel mai subțire ceas de buzunar fabricat vreodată, de doar 1,32 mm, iar trei ani mai târziu primul “skeleton” (un ceas ale cărui componente sunt vizibile atât prin cadran, cât și prin capacul din spate). La așa renume, prețurile sunt pe măsură, urcând până la suma de 6.700.00 lei pentru un ceas cu carcasă din aur alb și curea din aur alb.

Vacheron Constantin

ceasuri lux

Companie cu tradiție de peste 260 de ani fondată de un ceasornic independent în Geneva,  este acum parte a puternicului grup Richemont, care deține  branduri precum Jaeger-LeCoultre, Lange&Sohne, IWC, Piaget, Officine Panerai, Roger Dubuis sau Baume & Mercier. Pentru un ceas din aur alb trebuie să pregătiți până la 4.800.000 lei. Pe piața ceasurilor la mână a doua un Vacheron Constantin poate fi al tău pentru 10.000 lei.

Breitling 

ceasuri lux

Brandu-rile elvețiene de ceasuri sunt apreciate în toată lumea pentru precizia lor. La fel și ceasurile Breitling, companie care produce atât pentru categoria lux, cât și pentru scufundări sau aviaţie. Cel mai scump ceas Breitling disponibil pieței din România are brățară din piele de crocodil și poate fi al tău în schimbul a 1.080.000 lei.

Harry Winston 

ceasuri lux

Ceasurile Harry Winston sunt pe piață încă din 1989 și combină calitatea înaltă a bijuteriilor, cu măiestria tradiţionala a creaţiilor elveţiene. Cel mai ieftin ceas poate fi achiziționat cu 18.000 de lei, iar cel mai scump cu 2.250.000 lei.

Patek Philippe

ceasuri lux

Este rezultatul colaborării între ceasornicarul elvețian Antoni Patek și ceasornicarul francez Adrien Philippe, inventatorul mecanismului care ajută la întoarcerea și reglarea cu mâna a orei. Patek Philippe & Co a fost fondat în 1851. Un ceas de platină cu curea de piele de crocodil poate fi trimis în România pentru suma de 1.053.000 lei.

Hublot 

ceasuri lux

Hublot este un brand mai tânăr pe piaţa ceasurilor de lux, fiind fondat în 1980. A recuperat însă din acest dezavantaj fiind asociat, nu de puţine ori, cu regalitatea europeană. Prețurile pentru un ceas Hublot merg de la 3.500 lei la 1.800.000 lei.

IWC

ceasuri lux

International Watch Company a fost înffințată de către un ceasornicar şi inginer american, care încerca să combine noutăţile tehnice din Lumea Nouă cu măiestria elveţiană deosebită. Un ceas IWC de platină cu curea de piele de crocodil poate fi al tău contra sumei de 1.100.000 lei, o investiție importantă, dar sigură.

Panerai

ceasuri lux

Am păstrat pentru final un producător italian, a cărui popularitate se datorează lui Sylvester Stallone, care a purtat  un ceas Panerai Luminor în unul dintre filmele sale. Prețurile pentru ceasurile marca Panerai variază între 18.000 lei și 1.900.000 – ceas cu carcasă de aur roșu și curea din piele de crocodil.

Ca să mai îndulcim puțin șocul prețurilor, trebuie menționat că astfel de accesorii sunt o investiție pe termen lung. Ele nu-și pierd valoarea dacă sunt bine întreținute.

foto: Pinterest

Din aceeași categorie:

DEFINIȚIA LUXULUI: PALATELE DIN RUSIA, ÎN 30 DE IMAGINI

2 comentarii

Lasă un comentariu