Glam News Magazine

Se spune ca barbatii grizonati au succes la femei. E mai greu sa te bucuri insa de asta daca ti se intampla cand ai 20 sau 30 de ani.

De ce albesc tinerii atat de devreme? Regula spune ca 50% dintre barbati vor incarunti pana la 50 de ani. Cand se intampla mai devreme, exista si cateva posibile explicatii. In primul rand, gena. “Daca mama sau tatal tau au incaruntit devreme, cel mai probabil ti se va intampla si tie”, explica medicul dermatolog american Joshua Zeichner.

Daca nimeni din familia ta n-a avut parul alb prematur, atunci pot fi alte cauze. Deficienta vitaminei B12 este una dintre ele. Expertii nu sunt siguri de ce se intampla asta, dincolo de faptul ca vitamina B este asociata cu parul sanatos. Cel mai bine este sa vorbesti cu un medic daca crezi ca deficienta vitaminei B12 ar putea fi cauza.

Fumatul este si el adesea asociat cu incaruntirea. “Poate avea legatura cu nutritia nepotrivita, asociata si ea cu fumatul, sau alte obiceiuri si stiluri de viata nesanatoase”, spune medicul Gary Goldenberg, de la Icahn School of Medicine din Mount Sinai.

 Si, nu in cele din urma, da, stresul poate cauza si incaruntirea rapida! “Desi nu e dovedita legatura directa, stresul creste nivelul de cortisol, care duce la cresterea radicalilor liberi de oxigen, care afecteaza foliculii parului si celulele care-l pigmenteaza”, explica doctor Goldenberg.

Din pacate, medicul sustine si ca procesul de albire este ireversibil. Poti doar opri albirea completa.

Sursa foto: pinterest

Etichete : lifestyle

Lasă un comentariu