Glam News Magazine

Nu există eleganţă fără parfum. Este accesoriul nevăzut, sublim şi de neuitat. Îţi anunţă sosirea şi îţi prelungeşte prezenţa după ce ai plecat, era de părere Coco Chanel care în 1921 a intrat în lumea parfumeriei devenind astfel primul designer de haute couture care a lansat un parfum pe piață. Este anul în care a început să lucreze cu parfumierul și expert chimistul Ernest Beaux pentru a crea o aromă capabilă să-și captureze esența într-o sticlă. După patru încercări eșuate, s-a născut unul dintre cele mai vândute parfumuri din toate timpurile, Chanel nr 5. A avut succes imediat și acesta a crescut exponențial de-a lungul timpului, în prezent la fiecare 30 de secunde o sticlă de acest parfum fiind cumpărată în întreaga lume. S-au adăugat apoi și alte parfumuri care au trecut testul timpului și care vor rămâne cu siguranță în istorie.

Chanel N°5

chanel

Era firesc să începem lista cu el. Nu există nici un alt parfum care să fi obținut mai multe laude decât miticul deja Chanelul no. 5, al cărei denumire arată că a fost a cincea încercare a lui Ernest Beaux și că 5 a fost numărul norocos al lui Coco Chanel. Caracterul său este rafinat, abstract și destul de contradictoriu. În acordul său principal se remarcă nuanțe eterice, lemnoase, aldehide, florale și mosc, care sunt foarte bine orchestrate. Aroma sa atemporală este compusă din note de top de aldehide, neroli, ylang ylang, bergamotă și lămâie. Inima ei florală își datorează toate mirosurile sale caracteristice prezenței florilor nemuritoare, cum ar fi trandafirul, irisul, rădăcina Orris, iasomia și crinul. Notele sale intense de bază îmbină civetă cu mușchi de stejar, vanilie, chihlimbar, lemn de santal și patchouli.

Cu o lungă durată care te îmbracă într-o senzație plăcută, acest parfum te va escorta pe tot parcursul zilei într-un mod aproape narcotic. Ar putea fi nominalizat ca “parfumul tuturor timpurilor”, acela pe care trebuie să-l ai, deoarece, la fel ca și rochia neagră clasică, este o aromă pe care fiecare femeie ar trebui să o aibă în colecția sa. Este cu siguranță un miros hipnotic, nu în zadar a fost favoritul unor femei minunate precum Marilyn Monroe, care îl folosea în fiecare seară înainte de a merge la culcare.

Chanel Coco

chanel

Acest parfum lansat în 1984, ca un bun oriental-picant, oferă senzații intense. Enigmatic, maiestuos și animalic, aceasta este o formulă opulență concepută pentru femeile hotărâte care au gusturi neconvenționale.

Notele sale de top sunt compuse din iasomie, piersică, mandarină, coriandru proaspăt și ușor condimentat și trandafirul bulgăresc romantic. Notele sale de mijloc se remarcă pentru prezența puternică a cuișoarelor care sunt nuanțate cu mimoza, floarea portocalie și trifoiul. În cele din urmă, fundalul său de chihlimbar, lemn de santal și fasole tonka sigilează toată compoziția sa narcotică.

Cu o greutate mare și o durată mare, aceasta este o opțiune ideală de a purta noaptea și la întâlniri speciale, acele momente când dorești ca toți ochii să se îndrepte spre tine.

Chanel Chance

chanel

Acest minunat parfum Cipru-Floral s-a născut în 2003, fiind o alternativă foarte ușoară în opoziție cu celelalte parfumuri ale casei. Sticla curbată (o altă noutate) păstrează în interior note intense de patchouli și piper roz, care se potrivesc perfect cu esențe delicioase cum ar fi ananasul, irisul și zambilele. Inima lui este spontană și amabilă datorită combinației relaxante de iasomie și lămâie. Păstrează în fundal un temperament senzual, cu arome de vanilie, mosc, vetiver și patchouli.

Acesta este un parfum eteric și vibrant, demn de suflete tinere și libere. Este o experiență olfactivă neconvențională și, de asemenea, are o longevitate de lungă durată.

Este alegerea idealădacă nu ai mai purtat această marcă sau dacă vrei o alternativă mai ușoară la parfumurile Chanel. Este o opțiune bună de a a fi purtată la locul de muncă, deoarece are o performanță excelentă în spații închise ca birouri, dar se potrivește la fel de bine și în momente romantice.

Chanel Coco Mademoiselle

chanel

Sexy și elegant, dar în același timp proaspăt și echilibrat, aceast parfum ar fi cea mai bună modalitate de a descrie acest parfum delicios din familia oriental-florală. A fost lansat pe piață în 2001 și, din acel moment, nu s-a oprit în a atrage acele femei contemporane care doresc să lase o marcă de neșters la plimbare.

Notele sale de top sunt citrice, din care este plăcut percepută prezența portocalei, bergamotului și grapefruitului, care duc la prospețimea și libertatea prin care se distinge parfumul. În inima sa există un amestec romantic de trandafir și iasomie, intensificat de prezența licci (un fruct din sud-estul Chinei). Baza este patchouli, la care s-au adăugat note de vanilie, nuanțe picante de mosc și caracterul pământesc al vetiverului.

Are o durată intensă, fiind astfel un parfum adecvat de a fi purtat pe tot parcursul zilei și pe tot parcursul anului. Este o alternativă excelentă dacă îți plac mirosurile romantice cu o reminiscență clasică.

Chanel Allure

chanel

Acesta este un parfum floral-oriental care îți va face viața mai dulce prin acea atingere elegantă și enigmatică pe care doar această casă o poate oferi. A fost lansat pe piață în 1999 și de atunci a devenit o alternativă zilnică pentru femeile care caută o aromă senzuală, feminină și confortabilă.

Este un miros armonios care echilibrează prezența de note de citrice proaspete, cum ar fi mandarina, bergamota și floarea portocalie, cu subtilitatea florilor clasice precum trandafirul și iasomia, precum și cele exoticele cum ar fi magnolia, bujorul și lotusul. Bineînțeles, nu putem lăsa la o parte dulceața adusă de piersică și vanilie și aplombul elementelor lemnoase precum cedrul și vetiverul.

Amestecul său obraznic și distractiv merge de la moderat la robust și se bucură de o longevitate de lungă durată. Este un parfum ideal pentru uz zilnic și este atât de versatil încât îl poți purta de la birou la orice întâlnire de noapte fără probleme, bineînțeles luând în considerare faptul că în zilele foarte fierbinți și dimineața devreme, aroma ar putea fi un pic tare.

Chanel Coco Noir

chanel

Acesta este un parfum întunecat, dar casual, de tip floral-lemnos, lansat în 2012, ceea ce te va face să te îndrăgostești de farmecul său aproape de păcat. Are o sticlă frumoasă în linii clasice ca majoritatea parfumurilor Chanel, dar în acest caz este colorată în negru.

Aroma sa se remarcă prin note de citrice, de portocale, bergamotă și mandarine, precum și prin notele sale de mijloc de piersică, iasomie, trandafir și geranium și, bineînțeles, prin notele sale de bază deosebite, de patchouli, lemn de santal, mosc alb, tămâie, îndulcite cu nuanțe de vanilie și cuișoare.

Cu o longevitate excelentă, este o opțiune excelentă pentru noapte și zilele reci ale toamnei și iernii. Se adresează femeilor casual, cărora le scoate la lumină partea cea mai extrovertită.

 Chanel Nº 19

chanel

Acest parfum lansat în 1970, își ia numele de la data nașterii designerului (19 august). Aparține familiei floral-verde și se evidențiază pentru acel dublu caracter care este echilibrat între senzațiile proaspete și de primăvară și un fel de adâncime care vine din fundalul său intens.

Notele sale de top și de mijloc sunt în cea mai mare parte florale, prin ingrediente de deschidere cum ar fi galbanum, zambile, neroli și bergamotă și o inimă florală de iris, rădăcină orris, iasomie, ylang ylang, crin, trandafir și narcis. Notele sale de bază contrastează cu fazele anterioare prin forța și aplombul care aduc elemente cum ar fi pielea, cedrul, lemn de santal, mosc și mușchiul mereu umed de stejar.

Cu o longevitate de lungă durată pe piele, este un parfum versatil pe care îl poți purta de-a lungul zilei, fără a pierde acel sentiment fantezist pe care îl aduce purtarea unui Chanel. Are o performanță excelentă în toate tipurile de vreme și medii, de la birou la adunări ocazionale, deși aroma sa va fi îmbunătățită în toamnă și iarnă.

Parfumul “nr 19” va fi alegerea ideală dacă ești o femeie practică care vrea să rămână proaspătă și naturală, dar nu dorește să lase deoparte luxul și eleganța.

Chanel Gardenia

chanel

Gardenia este un parfum floral, care din 1925 a fost un simbol al bunăstării și romantismului. Are un acord major modest, în care florile albe iau centrul scenei.

Notele sale de top sunt compuse din ingrediente naturale cum ar fi flori de portocal și elemente verzi. Apoi, în inima gardeniei, puteți observa nuanțe de iasomie, tuberoză și note de fructe. De asemenea, toate fazele anterioare sunt susținute pe note de bază unde lemn de santal, patchouli și mosc sunt amestecate cu vetiver, vanilie și nucă de cocos distinctă.

Caracterul său de vară este foarte potrivit pentru acest sezon, fie ziua sau seara, dar îți poți asuma riscul de a le purta în toamnă și iarnă, la întâlnirile informale și nocturne.

Acest parfum este ideal daca îți plac senzațiile plăcute și usoare, dar, in acelasi timp, fanteziste și pline de farmec. Se va simți pe pielea ta aproape ca echivalentul unei după-amiaze de relaxare și îngrijire într-un spa luxos.

Chanel Cristalle

chanel

Eleganța naturală și simplă a acestui parfum, lansat pe piață în 1993, te va capta. Este de tip cipru-floral și, prin acordul său principal necomplicat, arată eleganța care se află, de asemenea, în interiorul lucrurilor simple și cristaline. Notele sale de top sunt compuse din mirosul vibrant și energizant al mandarinei. În schimb, inima delicioasă îmbină piersică și pepene galben cu iasomie și ylang ylang. Astfel, ajungem la notele sale de bază de mușchi de stejar și vetiver care duc la aromă lemnoasă și pământească.

Este o alternativă ideală pentru uzul zilnic și pentru mediile de birou. Se adresează femeilor clasice, celor cărora le place să simtă luxul și confortul deopotrivă.

 Chanel Allure Sensuelle

chanel

 

Lansat pe piață în 2005, acest parfum care aparține familiei oriental-florale te va atrage într-un mediu de primăvară de flori și mirodenii care îți vor încânta simțurile. Acordul său principal cald și lemnos se deschide prin notele sale de top de patchouli, piersică, piper roz și unele citrice cum ar fi mandarina și bergamota. Apoi găsim note de mijloc de nuci și flori, cum ar fi irisul, iasomia și trandafirii. În cele din urmă, notele sale de bază de patchouli și chihlimbar echilibrează prin căldura lemnului de santal și a vetiverului, dulceața vaniliei și intensitatea unor mirodenii.

Acest parfum va împodobi cu senzualitate toate nopțile, întâlnirile speciale și chiar zilele reci ale toamnei și iernii. Se adresează femeilor încrezătoare și regale cărora le plac senzațiile intense, dar nu neapărat doresc să trăiască la graniță..

 

Dar s-ar putea sa te intrebi, de ce sunt parfumurile Chanel atat de iubite? Răspunsul este simplu, pentru că se simt ca un lux, dar nu la acel tip de lux baroc și exagerat, care încearcă să impresioneze prin multe ornamente, sunt mai mult ca un tip clasic și fără timp, cel care, chiar dacă nu se preface a fi o tendință, devine de-a lungul timpului într-un canon de neuitat și imbatabil.

Această marcă se caracterizează prin a oferi clienților săi o experiență olfactivă fantastică și impresionantă prin mirosuri care nu trebuie să fie prezentate deloc, deoarece ele se transformă singure în centrul atenției oricărei persoane care percepe oricare dintre aceste arome. În plus, toate produsele Chanel sunt supuse unor standarde riguroase de calitate, care supraveghează materiile prime, precum și procesele de producție.

Glamour și simplitate sunt fețe ale aceleiași monede când vorbim despre parfumurile Chanel. De fapt, acestea sunt creații duale și enigmatice care, deși par să întruchipeze atributele cele mai dorite la care o femeie poate aspira, reflectă doar numitorul neobișnuit și acest lucru este bine cunoscut de marcă. Chanel nu este pentru toată lumea, pur și simplu îl iubești sau îl detești, pentru că este foarte dificil să găsești un punct de mijloc. Cu toate acestea, “pentru oricine” nu se potrivește cu filosofia acestei case, nu este ceea ce pretinde și cu siguranță nu este ceea ce o definește.

foto: www.chanel.com

Lasă un comentariu