Glam News Magazine

Ideea de a opta pentru un hotel de gheaţă în această vară este incitantă fie că eşti o fire excentrică, fie că deteşti temperaturile ridicate. Din păcate nu sunt multe opţiuni în acest sens, majoritatea hotelurilor de gheaţă din lume fiind închise în perioada aprilie-octombrie, cel devreme. Totuşi avem o soluţie încântătoare: Icehotel, Jukkasjärvi – Suedia.

Amplasat într-un sat din nordul ţării, hotelul pune la dispoziție, oricând în an, camere luxoase construite din gheață sculptată manual de artiști din toată lumea. Mobilierul camerelor astfel amenajate este impresionant, fapt de care vă puteţi convinge accesând galeria foto de mai jos.

Temperaturile sunt  cuprinse între -5 și -8 grade Celsius şi menţinute între aceste valori cu ajutorul unor panouri exterioare speciale. Nu trebuie să-ți faci griji că vei îngheța în somn, pentru că oaspeților le sunt puși la dispoziție saci de dormit termici pe paturile exclusiviste Carpe Diem, acoperite cu piei de ren. Se doarme deci bine, chiar şi dacă eşti o persoană friguroasă. Reprezentanții hotelului de gheață recomandă oricum altrenarea unei nopți în cameră rece, cu una în cameră încălzită, în acestea din urmă existând și televizor cu diverse prin cablu. Nu vei fi deconectat de lume, pentru că toate camerele au WIFI gratuit. În plus, clienții au acces la saună și sunt răsfățați cu preparate tradiționale la restaurantul hotelului.

Icehotel găzduieşte şi o galerie cu sculpturi în zăpadă şi gheaţă ale artiştilor care sunt invitaţi să ia parte la proiectul Icehotel. Astfel, în fiecare an, hotelul de gheaţă este reinventat prin creativitatea câtorva zeci de oameni talentaţi.

Prețul unei nopți în acest hotel de gheaţă este de 650 lei/2 persoane cu mic dejun inclus, dar poţi opta pentru unul dintre pachetele care mai de care mai atractive, afişate pe site-ul hotelului. Dacă într-adevăr te încântă propunerea noastră, nu amâna să faci rezervare, pentru că rişti să nu găseşti cameră liberă.

Sursa foto: pinterest

 

Lasă un comentariu