Glam News Magazine

În culisele dinaintea spectacolului ei, Clare Waight Keller purta blugi rupți contrastați de o bluză burgheză elegantă. Ținuta ei se asemăna cu propria colecție Givenchy, o “ciocnire” între amintirile ei din New York și Paris de la începutul anilor 1990, când Waight Keller părăsise Anglia natală pentru a lucra pentru Calvin Klein în New York. „Este interesant pentru mine: acum suntem atât de informați, vedem în permanență tot ce se întâmplă peste tot. Dar, atunci, au existat momente foarte distincte în diferite orașe”, a amintit ea. „New York a avut același stil foarte mult timp: mult denim și mult minimalism. Ori de câte ori aș călători la Paris, există multă opulență și extravaganță.”

Dacă în acest sezon ready to wear designerii și-au concentrat atenția aupra pieselor caracteristice anilor ’90, Waight Keller a mers si ea în aceeași direcție. Atât că ea a abordat această temă puțin diferit. Ea a creat o serie de ținute extrem de opulente care au sărit constant de la polul minimalismului sexy la maximalismul romantic. Alineate pe podium, 50% dintre aceste articole de îmbrăcăminte ar părea că ar aparține unor lumi cu totul diferite: piese din piele versus fuste înflorate.

„În anii ’90, la New York, exista un element care ținea foarte mult de stilul personal, spre deosebire de Paris, de unde puteai cumpăra direct o ținută completă”, a subliniat Waight Keller. Metodologia ei a dus la o abordare individuală, care nu poate să nu vă aducă aminte de ceea ce face acum Riccardo Tisci, predecesorul ei la Givenchy, la Burberry. Acum, spre sfârșitul a patru săptămâni de prezentări, ne dăm seama mai mult ca niciodată câte branduri de modă există pe această lume; câte alegeri. Cu toții căutăm acea propunere de designer care să se potrivească felului nostru de a fi și să ne facă viața mai ușoară, de ce nu!

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu