Glam News Magazine

De la bistrouri elegante cu fructe de mare, până la restaurante de pește și baruri cu stridii, am făcut o selecție de 5 locații care au marea ca și inspirație culinară, la Paris.

CLAMATO

clamato

Clamato este fratele mai mic al lui Septime, care se bucură de același serviciu cald ca barurile de stridii de pe coasta de est a Statelor Unite. Având un decor deosebit și priveliști rustice, vizitatorii se pot delecta cu delicii din mare, preparate de Bertrand Grébaut. Meniul oferă ceea ce este disponibil din regiunile Saint-Jean-de-Luz, Concarneau și Île d’Yeu, oferind în mod normal scoici și crustacee crude, stridii Belle de Corde de Quiberon, crabi, ceapa negră cu ciuperci de butternut și coriandru, sepie Oléron cu susan și ardei iute.

LA REINE MER

Direct de pe barcă, Grégory Areinx și conceptul său de litoral au ancorat fix în centrul orașului, la doar o aruncătură de băț de République. Doar din ingrediente din  Franța puteți încerca carpaccio Saint Jacques scallop cu citrice și hrișcă, sardinele Vendée marinate în lămâie, taramasalata de casă, totul având gustul unei primăveri oceanice. Farfuriile poartă semnătura bucătarului Salomé Hadida, un student notabil al lui Jean- Françoise Piège. De asemenea, au și Oyster Happy Hour, în fiecare zi de la ora 17:30, oferind șase stridii și un pahar de vin alb la un preț rezonabil.

FICHON

Asezat în spatele Butte Montmartre, Fichon și-a deschis primele porți în 2016 pe rue Marcadet. Condusă de comerciantul de vin Matthieu Dewilde și bucătarul japonez Katsuhiko Sato, această locație oferă o bucătărie inovatoare din fructe de mare și o combină cu un vin bun. Încercați carnea afumată de ton, carpaccio de fructe de mare cu  coriandru și fructul pasiunii, caracatiță bottarga sau creveți marinați în maioneza de ardei. Lista de băuturi cuprinde peste 50 de tipuri de vin și cocktail-uri delicioase.

HUGETTE

De la deschiderea sa, acest bistro elegant cu fructe de mare oferă iubitorilor de pește și crustacee un adevărat tratament culinar. Acest restaurant din Saint-Germain-Des-Prés are un decor luminos, inspirat de mediul marin, cu o terasă plină de viață și un meniu inventiv, variat. Încercați platoul de fructe de mare gourmet, tonul cu avocado, cod hawaiian cu legume, languste și de pește la grătar. Câte ceva pentru toată lumea.

BULOT BULOTS

Bulots Bulots este cea mai recentă aventură culinară a lui Etienne Ryckboer și și-a deschis porțile în luna ianuarie, pe strada Martirilor. Decorat ca o cabină de pe un vas de pescuit, acest fermecător restaurant își concentrează papilele gustative asupra melcilor de mare serviți cu maioneză de casă. Alături de acestea sunt și opțiuni precum taramasalata de trufe, stridii gustoase și homar, care completează această aventură culinară.

Sursa foto: pinterest

 

Lasă un comentariu