Glam News Magazine

Luna iubirii este un prilej bun pentru o călătorie romantică, pentru cuplurile de orice vârstă, iar Parisul, Veneția sau Roma nu sunt singurele destinații din Europa în acest sens. Există multe alte locuri cel puțin la fel de fermecătoare pentru o escapadă în doi.

LJUBLJANA, SLOVENIA

călătorie romantică

 

Arată ca un tărâm de basm iarna, cu acoperișurile pline de zăpadă și lacurile înghețate, iar în februarie găzduiește multe evenimente și festivaluri de muzică și film. Și muzeele sunt mai primitoare în această perioadă, fără cozi la bilete și aglomerație. Vinul fiert, gulașul de casă, tocanele, cârnații și strudelul fierbinte de mere vă vor încălzi apoi și vor fi parte din aventura de iarnă în doi, în capitala slovenă.

TOSCANA, ITALIA

călătorie romantică

Este una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia și foarte ofertantă în luna februarie. Puteți alege să mergeți la ski, la spa, să luați parte la unul dintre carnavalurile care se organizează sau chiar să urmați cursuri de gătit. Peisajele spectaculoase, orașele istorice și vinul fin fac din Toscana o destinație de neratat pentru o călătorie romantică din care să vă întoarceți cu multe amintiri.

SANKT PETERSBURG, RUSIA

călătorie romantică

Un oraș al palatelor și poeților, izvor de artă și filosofie, St Petersburg este chiar imaginea unei povești de dragoste de iarnă. Aici a murit Pușkin într-un duel pentru a-și apăra onoarea; unde Dostoievski a fost întâi întâmpinat în literatură; iar Ceaikovski a realizat simfoniile sale timpurii. Și vara este superb de vizitat, dar iarna St Petersburg are înfățișarea clasică rusească, pe care o știți din cărți, cu canale înghețate și strălucitoare și străzi cu zăpadă.

NISA, FRANȚA

călătorie romantică

Parisul rămâne una dintre cele mai vizitate destinații din Europa și din lume – dar pentru cei care doresc să descopere o altă parte a Franței, o alternativă demnă este Nisa. Riviera franceză este locul în care europenii din secolul al XIX-lea au reușit să se ferească de ierni lungi și înspăimântătoare, iar astăzi acest lucru rămâne valabil. Litoralul mediteranean arăta bine pe tot parcursul anului, dar februarie oferă sărbători care durează mai mult de două săptămâni. Muzee, spectacole, plimbări lungi și delicii culinare sunt opțiuni pentru a petrece timpul.

TALLINN, ESTONIA

călătorie romantică

Este unul dintre cele mai romantice orașe din Europa, pentru că este ca și cum ați reveni în timp până la epoca medievală. Orașul vechi este perfect conservat, cu numeroase clădiri și biserici frumoase. Cele mai multe dintre străzi sunt pietruite, iar turnurile de pe multe dintre clădiri amintesc de povești de basm. Apetitul poate fi satisfăcut într-unul dintre numeroasele restaurante care servesc meniuri tradiționale. Cel mai bun loc pentru a vedea superbul oraș vechi este platforma Patkuli de unde aveți o vedere panoramică asupra clădirilor și copacilor încărcați sau nu de zăpadă.

ZURICH, ELVEȚIA

călătorie romantică

 

Chiar și în februarie, cea mai friguroasă lună din an în Zurich, orașul este destul de aglomerat de turiști. Vă puteți pirde astfel în marea de oameni veniți din toate colțurile lumii pentru a explora orașul mergând pe jos, puteți alege să vizitați unul dintre numeroasele muzee, puteți merge la zoo si vedea pinguini, dacă temperaturile sunt suficient de scăzute, iar seara puteți opta fie pentru un spectacol, fie pentru o cină romantică.

LVIV, UCRAINA

călătorie romantică

 

Când vine vorba despre o călătorie romantică, Lviv este unul dintre cele mai subevaluate orașe din Europa. Este fermecător cu ale lui case colorate și parcuri imense pentru plimbări la braț. Are peste 1500 de cafenele, fiind orașul cu cel mai mare număr de cafenele pe cap de locuitor, din care să alegeți un loc pentru șoapte de iubire. În plus, este una dintre cele mai ieftine destinații europene, cu prețuri atât de mici că vă veți simți rău că ați plătit atât de puțin pentru servicii atât de bune.

SANTORINI, GRECIA

călătorie romantică

Santorini este renumită în întreaga lume pentru arhitectura sa unică, în special pentru clădirile albastre și albe distincte ale celui mai popular oraș de pe insulă. Dar capitala, Fira, este mai mare, mai puțin aglomerată și la fel de demnă de explorare dacă căutați orașe romantice în Europa. Cu satele sale istorice cocoțate pe vârfuri abrupte, cu străzile înguste și casele ciudate albite de soare, Santorini oferă vederi spectaculoase la apusul soarelui. Cu o sticlă de vin alături și temperaturi de +10 grade, este locul perfect pentru a încheia o zi romantică.

HAMBURG, GERMANIA

călătorie romantică

Poate nu v-ați gândit la Germania ca destinație pentru o călătorie romantică, dar luați în calcul Hamburg care are niște peisaje idilice uimitoare care merită o vizită cu cineva special. Iar dacă preferați viața de noapte, aici veți găsi cele mai pitorești baruri și cluburi. Pentru ziua perfectă de iarnă în doi, adăugați patinaj pe lac.

BRUGES, BELGIA

călătorie romantică

Cei care consideră Veneția cel mai romantic oraș din Europa cu labirint de canale și poduri de vis se înșeală. Bruges are un plus de farmec de basm. Sstrăzile pietruite străjuite de felinare de stradă, canalele lungi și casele în stil de turtă dulce fac din Bruges locul în care dragostea intră în atmosferă de poveste. Dacă doriți experiențe intime alături de jumătatea dvs., vizitați Bruges iarna, când este cel mai puțin aglomerat.

 

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu