Glam News Magazine

A fost întotdeauna o provocare pentru Virgil Abloh să conștientizeze impactul pe care l-a realizat cu debutul lui la Louis Vuitton: un moment care a marcat o schimbare seismică în industria modei și care a adus creșteri remarcabile de vânzări pentru casă (de peste 30%). Iar al doliea spectacol a lui Abloh s-a dovedit a fi unul și mai bun, dovedind astfel că ceea ce a reușit cu prima colecție nu a fost pur și simplu un noroc excelent și un brand puternic – că, în ciuda criticilor ghimpate care încă îl înconjoară, el este de fapt foarte bun la ceea ce face. Abilitatea lui de a se adapta culturii pop este de neegalat, iar acestă colecție a fost o dovadă clară.

Sursa de inspirație pentru colecție a fost Michael Jackson (poate nu este cel mai bun ambasador al epocii moderne), iar mesajul lui Abloh a fost unul deosebit de relevant în această colecție. Jackson a fost un avocat puternic al incluziunii, reușind să depășească limitele rasei, sexului și sexualității, în plus, versurile pieselor They Don’t Care About Us sau Black Or White ar putea fi la fel de potrivite de cântat în acest an ca și în anii nouăzeci.

În spiritul unității, Abloh și-a continuat misiunea din sezonul trecut oferind din nou grafice marcate cu locul de naștere al fiecăruia dintre modelele sale, alături de steaguri ce au reprezentat naționalitatea fiecărui membru al echipei sale din studio (Marea Britanie, Ghana, Scoția, Coreea de Sud) cu intenția de a îmbrățișa originile și unificarea. Luându-l pe Regele Pop ca și inspirație pentru colecție, ar fi putut cădea cu ușurință pe teritoriul dezastrului – dar, mai degrabă decât să transforme totul într-un omagiu parodic, Abloh ne-a arătat piese mai abstract pentru a-și forma propria estetică.

Atunci când Virgil a fost numit director creativ la Vuitton, o mare parte din industria modei a fost puțin agresivă: cum ar putea un streetwear să creeze ținute formale și eventual, să fie la cârma un monstru al luxului? Dar să ne gândim: cât de des se întâmplă ca cineva să creeze o primă colecție extraordinară precum cea a lui Abloh? Foarte des. Dar să o faci de două ori la rând? Mai puțin probabil. Să sperăm că Abloh o să reușească să rămână pe linia de plutire. Colecțiile sunt foarte promițătoare!

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu