Glam News Magazine

Nicolas Ghesquière, la fel ca mulți dintre noi, s-a gândit la linia care separă lumea digitală de lumea reală. În sezonul trecut, a aterizat pe partea virtuală. Pentru ultima colecție el s-a inspirat din hainele pe care le-a văzut pe stradă. Dar nu pe o stradă oarecare. El a numit noua sa colecție Louis Vuitton “geolocated”. Locația pe care o avea în minte a fost Beaubourg, faimosul Centrul Naţional de Artă şi Cultură Georges-Pompidou pe care el l-a descris ca fiind “un loc unde toată lumea se poate exprima liber”.

Ideea acestei colecții a fost aceea de a recrea acele “triburi” sau subculturi de dinaintea Instagramului, unde lumea avea o personalitate și un stil vestimentar propriu care exprima individualiatea. Este o mișcare destul de riscantă pentru liderul creativ al unei mărci de renume mondial pentru care totuși scopul este de a atrage cât mai mulți clienti în magazinele LV. Dar Ghesquière părea să se bucure din plin de realizarea acestei colecții: “Când am ajuns la acest brand, întrebarea a fost:”Louis Vuitton produce haine pentru publicul general? ” Se pare că rezultatele vânzărilor îi spun că nu ; clienții achiziționează piese care exprimă individualitatea.

Evocarea acestor subculturi Beaubourg a început printr-o recreare a Centrului Pompidou, proiectat de Renzo Piano- și Richard Rogers, în curtea muzeului Louvre, Cour Courrée. Modelele au defilat printre schele metalice în botine fără toc sau în pantofi bărbătești cu talpă groasă, purtate cu haine realizate dintr-un un mozaic de texturi, printuri, ornamente metalice punk și scufii din piele.

Colecția Louis Vuitton a fost înrădăcinată într-o estetică din anii 1980, adusă în viitor prin croiala lui Ghesquière. El a visat această colecție, imaginându-și ce ar fi trebuit să vadă oamenii la cafenelele din jurul Centrului Pompidou de atunci. Pentru Ghesquière auto-exprimarea este cea mai importantă: “Această colecție nu este una stilistică. Nu există nicio ținută completă pe care să o puteți atribui unui anumit stil. Sunt ținute în care fiecare comunitate poate găsi ceva familar. Și asta poate aduce controverse, deoarece am ales să nu respect niciun cod vestimentar.”

Într-un sezon în care subiectul principal a fost decăderea haute couture-ului, Ghesquière a avut mare plăcere să ne arate ceva complet diferit. Cine știe, poate că toți vom fi îmbrăcați ca pentru o expoziție din 1980 la Pompidou, în viitorul apropiat.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu