Glam News Magazine

Cum ați descrie mirosul verii? Pentru mine înseamnă o multitudine de ingrediente scăldate în razele soarelui, care se reunesc pentru a spune “vară”. Vara este mirosul feliilor de lămâie, toate zemoase și acidulate, scăldate într-o băutură cu gheață. Este mirosul așternuturilor de bumbac ce se usucă în bătaia soarelui și mirosul de piele sărată care se îmbină cu o cremă cu protecție solară ce are miros de cocos. Nu există nimic ca zilele de vară, în care timpul pare să se oprească, iar lumea se mișcă încet, sub căldura hrănitoare a soarelui.

Dar ce note de parfum evocă vara? Ei bine, răspunsul la această întrebare este, probabil, la fel de lung ca și solstițiul de vară, dar există cu siguranță câteva ingrediente perfecte pentru vară. În acest ghid am încercat să evidențiez unele dintre cele mai frumoase note pentru vară, din parfumuri fresh și ușoare pentru a vă face zilele de vară calme și frumos mirositoare.

1. Nucă de cocos

GUERLAIN Aqua Allegoria Coconut Fizz Apă de Toaletă

Este greu să te gândești la nuca de cocos și să nu îți imaginezi cocktail-uri fructate și zile petrecute pe insule exotice. Este un miros pe care eu îl asociez cu cremele de protecție solară, ce au un caracter lăptos, care evocă o protecție sensibilă a pielii. Dar pentru GUERLAIN și pentru Aqua Allegoria Coconut Fizz, nota de nucă de cocos este ceva mai proaspătă și mai vibrantă. Folosind apă de nucă de cocos pe un fundal de pepene verde și frezii, GUERLAIN a creat o floare fructuoasă transparentă, cu o înclinație tropicală, oferind nucii de cocos un aspect complet nou. E proaspătă, fantezistă și atât de distractivă.

2. Note marine

Shiseido Rising Sun Apă de Toaletă

Ce ar putea fi mai răcoritor în timpul verii decât niște stropi de apă? Nimic! Asta este ceea ce crede Shiseido, iconicul brand japonez, iar parfumul lor Rising Sun, se mândreşte doar cu asta. Acordurile sale marine minerale sunt tonice și sărate, în timp ce notele sale spumante de lămâie îi adaugă o strălucire solară. Florile din inimă adaugă o bogăție compoziției, iar baza de mosc alb  evocă o ploaie torențială de vară care se scurge ușor dintr-un cer de nori albi.

3. Rubarba

Mugler Aura Apă de Toaletă

Rubarba este o notă distractivă care împărtășește o calitate acidă de grapefruit. În parfum, are tendința de a adăuga un caracter acru și neon, care dă impresia de ceva distractiv. Unul dintre mirosurile mele preferate de rubarbă se găsește în  Aura de la Mugler. În Aura, rubarba suculentă este energizată de florile de portocal și contrastează cu mirosul smoky și misterios. Nu există nimic asemănător Aurei, așa că dacă vrei să ieși din casă în vara asta, Aura este prietenul tău cel mai bun.

4. Chiparos

Acqua di Parma Blu Mediterraneo Cipresso di Toscana Apă de Toaletă

Cipresso di Toscana de la Aqua di Parma este cel mai “sexy” miros al acestui sezon, iar dacă ești bărbat ar trebui să-l porți, iar dacă nu, ar trebui să-l cumperi pentru un bărbat din viața ta. Copacul de chiparos este foarte des întâlnit în Italia și are o aromă picantă, de ferigă și lemnoasă. În Cipresso di Toscana, această notă este adăugată la levănțică, anason și pin pentru a crea un parfum masculin clasic, care evocă costumele italienești și soarele. Este chic, frumos și sexy. Am mai spus că este foarte sexy?

5. Mentă

L’Homme Menthe de Roger & Gallet Apă de Toaletă

Poate că acum te gândești la… mentă? În parfum? Nu, multumesc, nu vreau să miros ca pasta de dinți. Dar ar fi total greșit. Menta este un ingredient minunat care adaugă o prospețime în parfumuri, precum și fațete dulci de plante, și de multe ori nu miroase ca pasta de dinți. În L’Homme Menthe de Roger & Gallet, menta este asociată cu geranium pentru a crea un parfum fougere care se mișcă cu valuri de prospețime. Acest lucru va crea senzația de o dimineaţă răcoritoare de vară.

Lasă un comentariu