Glam News Magazine

Dacă te-ai plictisit să vizitezi orașele populare și foarte aglomerate, astăzi îți propunem 10 orașe de poveste din întreaga lume care te vor cuceri doar printr-o banală fotografie. Chiar dacă sunt relativ micuțe ca și suprafață, au casele ce par construite pentru personajele din basme, străzi fermecătoare și tot felul de monumente sau clădiri deosebite, aceste locuri par rupte din paginile poveștilor pe care le citeam în copilărie. Așadar, hai să ne întoarcem puțin în timp, să descoperim cele mai frumoase orașe de poveste și să ne lăsăm pradă viselor, în aceste locuri magice!

Satul lui Popeye, Malta

A fost construit, inițial, pentru filmarea lui „Popeye” – opera lui Robert Altman, iar acum este un parc de amuzament, dar pare cu adevărat un oraș de poveste, în care am vrea să locuim.

Giethoorn, Olanda

Giethoorn este unul dintre acele orașe de poveste în care timpul a stat în loc. Nu există străzi, iar oamenii se deplasează cu barca dintr-un loc în altul.

Bibury, Regatul Unit

Un sătuc mic, cu adevărat fermecător, pe care cu siguranță vei dori să îl vezi cu propriii ochi pentru a te asigura că este atât de frumos.

Rothenburg, Germania

Rothenburg are atâta culoare și o atmosferă atât de relaxantă stăpânește acest loc încât vei crede că ai ajuns într-o adevărată poveste, nu doar într-unul dintre orașele de poveste din lume.

Hallstatt, Austria

Între Salzburg și Graz, se află acest mic orășel de vis, cu priveliști asemenea, care cu siguranță te va impresiona din primele momente petrecute aici.

Eguisheim, Franța

Un alt loc de vis, din nord-estul Franței, în care se produce vin de Alsacia de înaltă calitate. Pe lângă priveliștile uimitoare, iată încă un motiv pentru a vizita acest frumos loc!

Shirakawa-go, Japonia

Aflat la poalele muntelui Haku-san, acest mic loc din Japonia este mai mult decât fermecător, datorită peisajelor din natură și căsuțelor mici și frumoase. Shirakawa-go se află și în patrimoniul Unesco.

Bosa, Italia

Un mic orășel din Sardinia, care și-a păstrat foarte bine farmecul și culoarea de altădată. Casele, arhitectura lor, străzile, marea, toate acestea contribuie la frumusețea orașului.

Yangshuo, China

Natura în toată splendoarea sa, priveliști care îți taie respirația, o cultură fascinantă. Acesta este Yangshuo din China, un loc în care vei simți că ai pășit într-o altă lume, una de basm.

Oia, Santorini, Grecia

Santorini nu mai are nevoie de nicio introducere, iar unul dintre cele mai frumoase locuri de pe această insulă este Oia, un adevărat oraș de poveste.

Sursa: Travel.com

Etichete : travel

Lasă un comentariu