Glam News Magazine

Avem foarte multe lucruri de făcut. Trăim vremuri în care nu ai cum să nu fii ocupat, chiar dacă nu ai nimic de rezolvat. Sună antagonic, dar stresul zilnic, cerinţele şi posibilităţile vieţii moderne te fac să simţi că întotdeauna mai ai ceva de bifat şi niciodată nu ajungi la capăt. Astfel că au apărut managementul timpului si soluţii pentru cei care nu reuşesc să ducă la bun sfârşit ce au de întreprins. Sunt multe tehnici care ne pot ajuta, însă ne pot încurca de asemenea. De aceea m-am gândit să vă vin în ajutor cu câteva ponturi şi să vă asigur că o organizare, oricât ar fi de bună, nu e eficientă fără determinare orientată pe rezultat.

Selectează!
Între mesajele promovate suntem învăţaţi să ne organizăm corect timpul cu ajutorul listelor de sarcini. Este într-adevăr un sfat bun. Numai că, înainte de a face programul de activităţi, trebuie analizat puţin pe marginea lor. Pe to do list trecem deseori sarcini cu care ne aglomerăm inutil ziua. Dacă îţi aglomerezi agenda, orice planificare ai face nu te poate ajuta. Mai bine selectează ce este cu adevărat important pentru tine şi focusează-te pe acele acţiuni.

Deleagă!
Să selectezi nu înseamnă să amâni sarcini. Amânarea acţiunilor îţi va aduce un stres în plus. Taie pur şi simplu de pe listă ce nu este necesar să faci, iar pentru acele sarcini care nu ţin de tine sau pot fi efectuate de altcineva deleagă. Nu trebuie să te epuizezi făcând tu totul. Cere ajutorul celor din jur.

Stabileşte limitele!
Este foarte important să-ți evaluezi dinainte în mod obiectiv atât punctele tari, cât şi punctele slabe, ca să ştii unde te situezi raportat la scopul propus. Tu îți cunoşti cel mai bine capacitățile şi pretenţiile. Trebuie să le aduci la o linie.

Spor la treabă!

Un comentariu

Lasă un comentariu