Glam News Magazine

Orice colț de lume a devenit acum mai accesibil decât oricând, având posibilitatea de a călători aproape oriunde cu orice stil de călătorie și orice buget. Dar, cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi greu să decideți care este cea mai bună destinație pentru următoarea excursie. De altfel trebuie să vă asigurați că alegeți cel mai bun moment pentru a vizita, ca să nu vă confrunți cu aglomerația sau vremea rea. Glam News Magazine vă vine în ajutor cu sugestii pentru fiecare lună a anului în parte.

Mai este una dintre cele mai bune luni pentru a călători, deoarece vremea se simte ca vara în cea mai mare parte a emisferei nordice și cu mai puțini turiști decât vara.

Europa, în general, este acum caldă și plină de activități în aer liber, oferind o mulțime de destinații pitorești. Croația, de exemplu, va deveni o dată cu deschiderea dezonului de vară un punct de atracție important pentru turiști, deci de ce să nu evitați aglomerați și să mergeți acolo înainte?

croatia destinatii

Alte destinații notabile care merită vizitate sunt Ungaria – în special Budapesta – și Italia. Mediterana și plajele din Portugalia sunt, de asemenea, alegeri excelente în această lună. Vremea caldă și plimbările pitorești fac din Scoția o altă destinație de trecut pe listă în luna mai.

Scoția destinatii
Scoția

Malta este încă un motiv să lăsați Game of Thrones și să plecați în vacanță ca să vedeți cum arată unele dintre locațiile unde a fost filmat serialul. Vă așteaptă lagunele turcoaz, ruinele antice și satele de pescuit colorate.

Malta destinatii
Malta

Praga în Cehia revine la viață în timpul Festivalului de muzică de primăvară timp de trei săptămâni. Și tot la categoria festivaluri, ochii vor fi acum de asemenea pe Coasta de Azur – Franța pentru faimosul Festival de Film de la Cannes.

praga destinatii
Praga

Mai este de asemenea o lună ideală pentru a vizita Grecia cu plajele și minunile antice mai puțin aglomerate, prețurile de cazare mai scăzute și vremea confortabil de caldă.

Asia este și ea ofertantă în această lună. China este una dintre cele mai bune destinații din mai, oferind vreme confortabilă în aproape toate regiunile sale. Nepal și Bhutanoffer vreme excelentă pentru drumeții, mai ales dacă doriți să urcați la Everest Base Camp sau să faceți Circuitul Annapurna din Nepal.

Tot în Asia, Indonezia tocmai iese din sezonul ploios, destinații atât de populare, cum ar fi Bali, acum au vreme bună. O altă destinație excelentă pentru drumeții în această perioadă a anului este Peru, cu unele dintre cele mai bune condiții pentru a vizita Cusco. Același lucru este valabil și pentru alte țări din Himalaya și Alpi.

bali destinatii
Bali

În SUA, vremea este acum perfectă pentru a vizita parcurile naționale, cum ar fi Yellowstone, înainte de venirea mulțimilor de turiști din vară. Majoritatea orașelor din SUA și Canada sunt acum pline de activități și peisaje minunate.

destinatii

Pentru iubitorii de natură, nu este nimic asemănător cu vizitarea Sossusvlei în Namibia – Africa de Sud. Dunele sale de nisip roșu și rămășițele arse ale copacilor îl fac favorit pentru a face fotografii uluitoare.

destinatii

Pentru Africa de Nord, luna mai este perfectă pentru a călători în Maroc. Prindeți câteva raze pe coasta mediteraneană sau mergeți la surfing în Essaouira, în timp ce vremea este exactă.

De evitat în luna mai

India și Sri Lanka sunt cele mai bune pentru a fi evitate începând cu luna mai, deoarece acesta este doar începutul sezonului musonilor, condiție a vremii care tinde să fie destul de dură acolo. Dacă doriți să vizitați India în mai, concentrați-vă asupra regiunii Himalaya, care este cea mai puțin ploiasă în această perioadă a anului. Africa de Est se află încă în sezonul său ploios, dar se va termina.

Începând de acum, Egiptul și majoritatea țărilor din Orientul Mijlociu vor experimenta valurile de căldură.

Sursă foto: Pinterest

Lasă un comentariu