Glam News Magazine

Nuanțele de roz, de la roz prăfuit la roz fuchsia, și-au câștigat în ultimii ani un loc important în designul interior, depășind ideea de frivolitate cu care era asociată această culoare. Rozul a câștigat tot mai mult teren atât ca și culoare neutră, cât și ca accent în decoruri de alte culori. Mai mult chiar, de la dormitoare și livinguri, a pătruns curajos în bucătării și băi. Dacă sunteți încă reticenți la a folosi rozul în amenajări interioare, parcurgând acest material vă veți convinge că este o idee bună în creearea unei ambianțe moderne și elegante deopotrivă.

Toată lumea arată grozav atunci când este în fundal cu roz, spunea un designer de interior. Poate că și acesta a fost unul dintre motivele pentru care utilizarea rozului s-a extins exploziv în special în ultimii trei ani.  Însă, în fapt, pasiunea pentru această culoare a fost influențată de tendințele dictate la nivel mondial. Rozul a început să fie promovat în design interior în 2016, după ce Institutul Color al Pantone a proclamat Rose Quartz Culoarea Anului alături de Serenity, un albastru complementar. În primăvara următoare a introdus Pale Dogwood, un ton similar, dar grațios. Această paletă – amestecată cu nenumărate nuanțe – a pătruns în conștiința colectivă, apărând pe toate, de la îmbrăcăminte la scaune.

În 2018 povestea a continuat Pantone aducând în atenție naunța Ultra Violet, care continuă să fie folosită în amenajare, în casele moderne. Interesul pentru roz și nuanțele adiacente s-a tradus în căutările pe Pinterest, unde s-a înregistrat o creștere cu 165% pentru interioare roz. Nuanțele deschise de roz poate fi folosite în spații care să inspire la calm,  iar pentru a accentua și a da personalitate unei încăperi – naunțele închise și cele aprinse.

Rozul a cucerit astfel tot mai mult teren, transformându-se dintr-o culoare de fetițe, oarecum infanilă, într-una sofisticată, folosită în amenajări interioare glam și pe podiumurile de prezentare a marilor case de modă.

 

Fie că alegeți să vopsiți un perete, vă orientați la mobilier în nuanțe de roz sau decorațiuni, opțiunile rămân deschise pentru a personaliza spațiul de locuit. Un lucru este cert: indiferent că ați luat sau nu în calcul folosirea acestei culori pentru interioare, nu mai este nevoie să o evitați.

 

Foto: Pinterest

2 comentarii

Lasă un comentariu