Glam News Magazine

Noaptea trecută, Chanel a prezentat o colecție extravagantă și ornamentată – nu este o surpriză pentru show-ul Metiers d’Art, despre care se știe că omagiază atelierele artizanale din care casa își procură cele mai bune broderii și textile. Odată cu cea de-a 17-a ediție a spectacolului anual, Karl Lagerfeld a ales Muzeul Metropolitan de Artă din New York pentru o prezentare la muzeu.

Chanel a găzduit 1.000 de invitați speciali la Templul din Dendur, unde vizitatorii, care cuprindeau celebrități, modele, redactori de top și alți jucători din industrie, au fost transportați în Egiptul Antic. Decorul a pregătit publicul pentru un show dramatic. Cu părul răsucit, modelele au apărut pe podium ca și cum ar fi ieșit dintr-o baie în râul Nil, sursa de inspirație fiind mai mult decât evidentă.

Lagerfeld a deschis spectacolul cu diverse variante de jachetele pe care le-a prezentat pentru prima oară la Chanel’s Spring 2019, dar de data aceasta au fost purtate cu fuste ridicate ușor în față, imitând fustele “shendyt”, purtate de bărbați în Egiptul Antic și atât de familiare din hieroglifele perioadei. Tot în aceeași notă a perioadei, a stratificat costumele peste rochii subțiri, până la gleznă, din tifon, pentru a imita kalasirisul purtat de Cleopatra. Celebrul tweed de la Chanel a fost brodat cu auriu și numit luxo, pentru a suna ca orașul de pe Nil.

Egiptul a aruncat o vrajă asupra designerilor de modă acum secole, mai ales în anii după descoperirea de către Howard Carter a mormântului lui Tutankhamun în noiembrie 1922, miraculos umplut cu comorile destinate să ghideze monarhul (care a murit la vârsta fragedă de 18 ani) în viața de după moarte. Auriul a fost vedeta serii și s-a impus rapid ca și punct central. Tonul metalic a prins viață în seturi clasice, cizme cu toc, genți și manșete. După ce și-a anunțat încetarea utilizării de piele exotică, casa a prezentat de asemenea și o serie de imitații de piele de crocodil.

Această colecție a arătat extravaganța venerată a lui Chanel pentru împodobire. Accentele aurii și accesoriile prezentate pe podium au fost reinterpretări îndrăznețe ale inspirației egiptene. Ilustrațiile graffiti ale artistului Cyril Kongo au fost tipărite pe ținute întregi, aratând ca și hieroglife în stil Chanel, în timp ce rochiile au fost decorate cu mozaic.

Sursa foto: pinterest

 

Lasă un comentariu