Glam News Magazine

A fost o perioadă plină pentru Dolce & Gabbana. De la cele două evenimente care au avut loc în octombrie până la spectacolul din Shanghai din noiembrie 2018. Numeroasele lor spectacole au continuat, atât la Alta Moda, în decembrie, cât și la spectacolul de toamnă / iarna 2019 din Milano, prezentat duminică. Dar, în timp ce aceasta din urmă a avut loc în obișnuita clădire Metropol, la ora 14:00, se putea vedea o schimbare clară a casei Dolce & Gabbana.

Prezentată într-un spectacol inspirat din anii ’50 – colecția numită Eleganza, a onorat valorile lumii de altădată ale industriei de modă, pentru a sfida fenomenele precum social media, influencerii și “perturbatorii”.  Au dispărut modelele de pe Instagram, care apăreau în mod constant pe podiumurile lui Dolce & Gabbana în ultimii ani. Au dispărut și multe articole casual și sportive care au definit colecțiile recente, adesea împodobite cu logo-uri și slogane D & G.

În locul lor, Domenico și Stefano s-au concentrat pe croirea unor piese vestimentare de epocă: perioadele inter și postbelice în care domina fericirea și compasiunea, iar oamenii înțelegeau importanța unui bun comportament în societate. Colecția a cuprins 140 de ținute care au defilat pe muzică jazz, trecând de la costumele negre din anii 1930 până la jacquard-urile baroque aurii și smokingul moiré, Dolce & Gabbana a optat să reducă zgomotul care înconjoară moda contemporană și a lăsat meșteșugul să vorbească de la sine.

Apelând la o distribuție de profesioniști mai degrabă decât la influenceri și descendenții celebrităților pe care ne-am obișnuit să îi vedem pe podiumul de la Metropol, hainele au fost puse în evidență într-un mod în care nu l-am mai văzut demult la Dolce & Gabbana. Dacă Domenico și Stefano și-au dorit ca publicul să se concentreze asupra hainelor în locul modei de circ, misiunea lor a fost un real succes.

“Toată lumea se simte liberă să se îmbrace în orice și oricum doresc. Dar am vrut să explorăm acest stil de eleganță acum, deoarece oferă tinerilor de astăzi posibilitatea de a se bucura de modă într-un mod nou pentru ei. S-a pierdut acest sentiment al eleganței și am descoperit că mulți dintre băieții cu care am lucrat recent au fost foarte entuziasmați de posibilitatea de a purta un costum sau de un smoking. Și acest gen de eleganță este atemporal” a spus Stefano Gabbana.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu