Glam News Magazine

În ultimii ani, jocurile de societate au evoluat în moduri incredibile. Sunt mult mai avansate decât jocurile cu care mulți dintre noi au crescut, cum ar fi Monopoly, Snakes & Ladders and Risk. Aceste jocuri de societate vin într-o varietate largă de stiluri care sunt extrem de creative și implică oamenii în noi moduri de gândire și interacțiune. Multe dintre jocuri sunt atât de bune încât nu mai este neobișnuit ca oamenii care iubesc jocurile video și televizorul să treacă din ce în ce mai mult la jocurile de societate. Acestea pot duce la o experiență socială îmbunătățită și eventual, la stimularea inteligenței noastre, toate în timp ce petrecem momente distractive și memorabile împreună. În continuare, am ales să vă prezint două dintre cele mai populare și distractive jocuri de societate oferite de cutia.ro, care vă vor anima zilele de weekend și vă vor oferi ocazia de a petrece timp de calitate în compania familiei sau prietenilor.

Stone Age

Telefoane mobile, apă curentă, frigidere și mâncare chinezeacă. Da, trăim vremuri destul de bune. Te-ai intrebat vreodată cum se trăia în altă eră? Credeți că aveți ceea ce este necesar pentru a fi un vânător-culegător? Ai putea să supraviețuiești în epoca de piatră?

Tema: Clădirea civilizațiilor preistorice

Număr de jucători: 2-4

Timp de joc: 60-80 de minute

Vârsta : 10 +

Tipul jocului: Plasarea muncitorilor

Dezvoltați-vă civilizația prin trimiterea de muncitori pentru a strânge resurse. Folosiți-le pentru a construi clădiri noi sau a avansa “tehnologia”. Asigurați-vă că aveți destule resurse pentru toți muncitorii dvs. Adunați destule puncte și tribul dvs. poate supraviețui în epoca de piatră.

Cum se joaca? : Jucătorii încearcă să-și trimită lucrătorii să strângă resursele pe care le doresc. Fiecare loc de resurse poate găzdui o cantitate limitată de lucrători, fiind unele mai valoroase decât altele. Odată ce toți muncitorii sunt plasați, fiecare jucător rotește zarurile pentru a vedea cât de succes a fost vânătoarea și adunarea lor. Folosiți unelte pentru a crește șansele de joc. Aveți nevoie de mai mulți muncitori? Există un loc pentru a obține un muncitor suplimentar, cu excepția cazului în care altcineva a ocupat-o.

Este nevoie și de o cantitate mică de noroc, deoarece aruncarea cu zaruri joacă un rol în cantitatea din fiecare resursă pe care o aduni. Puteți spori șansele de a obține ceea ce aveți nevoie utilizând un instrument care vă oferă un bonus sau pur și simplu trimiteți mai mulți lucrători într-un singur loc pentru a vă maximiza resursele. Punctul final este puțin ciudat la început. Nu veți ști cu siguranță cine a câștigat meciul până când scorurile nu sunt înscrise în tabel. Dacă vă plac jocurile de civilizație cum ar fi Settlers of Catan sau 7 Wonders, vă asigur că acesta va fi o încântare. Este puțin mai greu decât cele două, dar nu este copleșitor.

Carcassonne

Carcassonne este un clasic premiat. Este jocul care a introdus figurinele din lemn care au devenit un standard industrial. Jocul a fost publicat pentru prima dată în 2000, dar este la fel de popular şi astăzi. Numit după un oraş din Franța, Carcassonne este un euro-joc relativ este simplu, dar distractiv şi poate reprezenta o provocare.

Tema: clădirea Regatului

Număr de jucători: 2-5

Timp de joc: 30-45 de minute

Vârsta: 7 +

În Carcassonne, jucătorii lucrează împreună pentru a construi regatul în timp ce își folosesc propriii muncitori pentru a marca puncte în mod individual în scopul de a câștiga jocul.

Cum se joacă?: Jucătorii, pe rând, plasează o placă pe hartă. După plasarea plăcilor, jucătorul poate alege să plaseze un lucrător în zona respectivă sau nu. Punctele sunt evaluate în funcție de tipul de lucrător care este plasat și de îndeplinirea sarcinilor.

Regulile privind plasarea plăcilor sunt simple – o placă trebuie să fie așezată în vecinătatea a cel puțin unei plăci existente, cu condiția ca ele să se potrivească. Drumurile trebuie să corespundă drumurilor, orașele cu orașe și câmpurile cu câmpuri. Un muncitor (figurină) poate fi plasat pe diverse locații pentru a obține un scor mai mare. Un tip poate fi un fermier dacă este plasat într-un câmp, un cavaler dacă este plasat într-un oraș, un om de stradă (sau un tâlhar) dacă este așezat pe un drum și un călugăr dacă este plasat într-o mănăstire. Jocul se încheie când a fost jucată ultima placă.

Este un amestec excelent de strategie și noroc. Fiecare jucător începe cu 7 figurine, deci trebuie să fiți oarecum selectiv în locul în care decideți să le jucați. Agricultorii vă pot aduce mai multe puncte, dar aceștia limitează numărul de muncitori pe care trebuie să îi utilizați pentru alte funcții. Dacă le folosiți mai devreme, riscați ca domeniile pe care le lucrează sa nu deservească suficiente orașe pentru a le face profitabile.

Sursa foto: cutia.ro

Acest articol a fost scris pentru proba cutia.ro lansată de SuperBlog

Un comentariu

Lasă un comentariu