Glam News Magazine

Dacă febra junglei a lovit Milano cu printurile tropicale de pe podiumuri, este greu să nu te gândești la sănătatea planetei. Amazonul arde, Pământul nu mai poate respira, iar lumea se confruntă cu încălzirea globală. „Trăim într-o mare junglă. Jungla este lumea”, a spus Stefano Gabbana înaintea prezentării sale și a lui Domenico Dolce, care a extins tema junglei din colecția bărbaților din iunie în universul femeilor. “Este un suflu de aer curat”, a explicat el.

În lumea modei, designerii se pregătesc pentru a răspunde apelului global pentru o industrie mai sustenabilă. Până acum s-a exprimat prin pași mici și în principal mesaje filozofice. În cazul lui Dolce & Gabbana, aceasta s-a manifestat printr-un apel răsunător pentru a impune piesele artizanale. „Moda în acest moment, în opinia mea, este foarte tristă”, a spus Gabbana. „Nu au rămas foarte mulți designeri de modă. Este vorba de companii mari, care fac totul prin marketing, genți, adidași și tricouri, și asta fără pasiune. ”

Se pare că piesele din rafie din colecția pentru bărbați din iunie au avut un succes atât de mare, încât au folosit rafia și aici. Croșetate, țesute sau înfrumusețate cu cristale, au fost surprinzător de fluide și deloc bățoase așa cum ne-am putea aștepta. Una dintre piese centrale a colecției a fost o fustă din piele de crocodil, ale cărui piese au fost construite ca un puzzle sau un mozaic ce au avut cusături practic nedetectabile. Acestea au fost lucruri la nivel “Alta Moda”.

Întreprinse în toată colecția au fost câteva rochii negre, un antidot binevenit pentru excesul de printuri tropicale – nu că ar avea clienții D&G ceva împotriva excesului. “Fac parte din arhiva noastră” a spus Dolce care a dat peste un vintage Dolce & Gabbana care s-a vândut pentru 8.000 de dolari și a fost uimit. „Acesta este motivul pentru care facem din nou rochii negre sexy”, a spus el. Aceasta este o altă temă care a apărut săptămâna aceasta: reîntoarcerea la rădăcini.

Pentru Dolce & Gabbana – care dețin și guvernează propriul brand, spre deosebire de majoritatea industriei modei – mesajul constă în calitate și unicitate: lucruri făcute manual, cu dragoste și în cantități limitate.

Sursa foto: Getty Images

Lasă un comentariu