Glam News Magazine

Bijuteriile sunt podoabe dorite încă din cele mai vechi timpuri atât de femei, cât și de bărbați. De la oameni obișnuiți la celebrități, toată lumea vrea să poarte o piesă unică ce să reflecte poziția sa în lume. Și bineînțeles că există câteva mii de bijuterii care atrag atenția prin prețul lor enorm. Bijuteriile scumpe sunt realizate din pietre prețioase precum jad, smaralde, rubine și diamante și metale precum aurul și platina. Raritatea, frumusețea naturală și semnificația istorică contribuie foarte mult la determinarea prețurilor bijuteriilor. Unele dintre ele au fost vândute la licitații, iar altele stau în siguranță în seifuri private. Altele sunt în muzee care le afișează din când în când pentru vizionare publică. Toate piese impresionante și superbe sunt opere de artă și au puterea de a atrage atenția tuturor.

Colierul Hutton-Mdivani Jadeite

bjuterii

La o valoare estimată de 27,4 milioane de dolari, colierul a fost comandat de Frank Winfield Woolworth drept cadou de nuntă pentru fiica sa. Ulterior, a fost vândută la o licitație și în prezent face parte din Colecția Cartier. Este confecționat din 27 de margele de jad, cu 15mm în diametru, în timp ce închizătoarea este formată din diamante și rubine. Pietrele de jad folosite în acest colier sunt enorme, translucide și transparente, justificând prețul astronomic al bijuteriei.

Inelul Graff Pink

bijuterii

Diamantul rar Graff Pink cântărește 24,78 carate și a fost transformat într-un inel uimitor, iar la 46,2 milioane de dolari este una dintre cele mai scumpe bijuterii din lume. Graff Pink este un diamant rar de tip II cu cel mai excelent rating de la Institutul Gemologic din America. Are o formă dreptunghiulară, cu colțuri delicat rotunjite. Este așezat între două diamante în formă de scut, și toate cele trei sunt montate pe un inel din platină.

Inelul “Blue Moon of Josephine”

bijuterii

După ce a fost descoperit în minele din Africa de Sud, diamantul rar de culoare albastru cristal a fost cumpărat în 2014 de către miliardarul condamnat pentru mită Joseph Lau Luen din Hong Kong pentru fiica sa, Josephine, în vârstă de șapte ani, după care a numit piatra. Cântărea inițial 29,6 carate și era de neratat. În prezent, are 12,03 carate și costă 48,4 milioane dolari, montat într-un inel

Colierul de diamante L’Incomparable

bijuterii

Este creația Mouawad, iar la un preț estimat de 55 de milioane de dolari este una dintre cele mai scumpe bijuterii din lume. Colierul a necesitat 4 ani de muncă asiduă, fiinf finalizat în 2012 și iese în evidență datorită diamantului de culoare galbenă de 407 carate. Acesta este suspendat de un cadru de aur de 18 karate, într-un model de frunze decorate cu 90 de diamante albe de 230 de carate, tăiate în forme diferite. Designul neregulat și asimetric arată incredibil și exotic făcând bijuteria cu adevărat incomparabilă.

Inelul de diamant „Steaua Roz” (The Pink Star Diamond Ring)

bijuterii

La un preț estimat de 72 de milioane de dolari, Inelul de diamant „Steaua Roz” face referire la celebrul diamant roz de 59,6 carate extras tot din minele DeBeers din Africa. Inițial, diamantul cântărea 132,5 carate, dar ulterior a fost tăiat și lustruit până la greutatea sa actuală. Vândut la licitație către Chow Tai Fook Enterprises, un conglomerat din Hong Kong, a fost montat într-un inel care va rămâne una dintre cele mai scumpe bijuterii din toate timpurile.

Broșa “Peacock Brooch”

bijuterii

La aproximativ 100 de milioane de dolari, această broșă este una dintre cele mai scumpe bijuterii din toate timpurile. Designul este unul foarte complex și prezintă extravaganța și frumusețea piesei. În partea centrală a broșei, se găsește un diamant albastru, înconjurat de diamante de mai multe culori, cum ar fi alb incolor, roz, portocaliu și galben. Broșa Peacock are 10 cm înălțime, cântărește un total de 120,81 carate și include 1305 pietre pretioase și un diamant central în formă de pară de 20,02 carate. Este o piesă rară și este fără îndoială demnă de a fi una dintre cele mai scumpe bijuterii din lume.

Colierul „A Heritage in Bloom”

Această capodoperă este creația lui Wallace Chan, un artist chinez care are o adevărată pasiune și înclinație de a crea ceva unic și diferit. Cântărește jumătate de kilogram și valorează 200 de milioane de dolari. Colierul are un design autentic și impresionant și este realizat din pietre prețioase de 383,4 carate. Diamante incolore de 104 carate au fost achiziționate pentru 35 de milioane de dolari. Meșterul a folosit 600 de diamante roz, 114 jadeite verzi-glaciare, 72 de jaduri albe și 19 diamante incolore pentru a realiza această piesă frumoasă.

Diamantul Speranței

Este un diamant albastru clar care este considerat una dintre cele mai valoroase pietre din lume. Piatra de 45,42 de carate a fost descoperită în minele Golconda din India și cu timpul a schimbat mai mulți proprietari. În anul 1949, a fost achiziționată de Harry Winston care a donat-o în cele din urmă Institutului Smithsonian unde este afișată și astăzi. Diamantul este înconjurat de șaisprezece diamante albe și a fost atașat la un colier de diamante, ceea ce face ca întreaga piesă să ajungă la valoarea de 250 de milioane de dolari.

 

Din acceași rubrică:

DEFINIȚIA LUXULUI: OCHELARI DE SOARE, MAI SCUMPI DECÂT UN FERRARI

DEFINIȚIA LUXULUI: PANTOFI DE PESTE 1 MILION $ PERECHEA

DEFINIŢIA LUXULUI: SĂPUNURI DE PÂNĂ LA… 2.800$/BUCATA

Lasă un comentariu