Glam News Magazine

Orice colț de lume a devenit acum mai accesibil decât oricând, având posibilitatea de a călători aproape oriunde cu orice stil de călătorie și orice buget. Dar, cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi greu să decideți care este cea mai bună destinație pentru următoarea excursie. De altfel trebuie să vă asigurați că alegeți cel mai bun moment pentru a vizita, ca să nu vă confrunți cu aglomerația sau vremea rea. Glam News Magazine vă vine în ajutor cu sugestii pentru fiecare lună a anului în parte.

Iunie marchează începutul sezonului turistic în cea mai mare parte a emisferei nordice. Europa profită din plin și oferă un program variat de opțiuni.

Temperaturile ridicate aduc turișții pe plajele de pe întreg continentul. Insulele grecești sunt între cele mai vizate destinații, datorită peisajelor mirifice și tarifelor scăzute.

Petrecerile incendiare fac ca plajele din Spania să fie vizate de tinerii neobosiți, iar amatorii de excursii pe apă să opteze pentru Croația.

În Portugalia, temperaturile depășesc 20 de grade. Sunt 12 ore de soare, iar plajele sunt încă destul de liniștite. În rest sunt și alte puncte de atracție. Participați toată noaptea la Festivalul de la Saint Anthony din Lisabona sau mergeți la un festival de muzică în Porto.

Suedia oferă un moment de neuitat: soarele de la miezul nopții la Stockholm sau dacă vă planificați vizita în jurul solstițiului pe 21 iunie, veți experimenta aproape 24 de ore de lumină solară. Este cel mai bun argument să includeți Suedia pe lista de destinații pentru luna iunie.

Iar cea mai apropiată destinație europeană pentru luna iunie este Ungaria. Cerul albastru, băile în aer liber și petrecerile în aer liber sunt de neratat. Ridicați un pahar la Festivalul Craft Beer, încercați mâncărurile stradale locale de la Főzdefeszt sau dansați la Festivalul de Vară și la Carnavalul Dunărean.

Statele Unite și Canada au ambele temperaturi confortabile, iar Canada, în special, sărbătorește Ziua Canadei, Festivalul de Film de la Montreal și Festivalul Internațional de Jazz, cel puțin trei motive de merge acolo, chiar dacă transportul este mai costisitor.

În Africa, Tanzania este acum o destinație excelentă pentru a vizita dacă sunteți interesați să vedeți marea migrare a animalelor sălbatice spre Kenya într-un safari de lux sau doriți să vă relaxați pe frumoasele plaje din Zanzibar.

Dacă sunteți în căutarea de explorare, Arcticul este acum suficient de cald pentru o croazieră, care totuși va fi una inedită.

De evitat în luna iunie:

Africa sub-sahariană și Orientul Mijlociu au temperaturi prea ridicate în această peropadă, astfel încât mai bine le eviți. India și Sri Lanka asunt de asemenea de evitat, deoarece sunt în plin sezonul de muson.

 

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu