Glam News Magazine

All eyes on me in the centre of the ring, just like a circus,” cânta odată Britney Spears, ilustrând perfect realitatea generației de pe social media. “Trăim într-o perioadă decadentă”, a declarat Maria Grazia Chiuri cu o zi înainte de prezentarea Christian Dior haute couture. “Trebuie să înțelegem că viitorul nostru în lumea modei este aproape de final, pentru că ne-am născut într-un alt moment al modei când lumea era mai simplă. Îmi amintesc cum mergeam și cumpăram reviste de fashion în fiecare lună pentru că eram atât de încântată să văd imaginile. Acum e diferit. Vedem acele imagini în fiecare zi. Dar este frumos…trebuie să ne gândim la modă într-un mod diferit. Este interesant.” Creatoarea de couture de 54 de ani a portretizat excesul din vremurile noastre – și dezintegrarea inevitabilă – prin metafora circului, cu toată exuberanța și extravaganța lui, contrazis de un întuneric adesea înfiorător și neîncetat.

Christian Dior a trăit într-o perioadă în care circul a fost văzut într-o lumină mai sofisticată și a iubit Cirque d’Hiver. Chiuri a cunoscut acest lucru, spunând că circul curge prin sângele ei roman. “În Italia, este foarte important. Este în tradiția noastră. ” Pictând o imagine a vremurilor în care trăim ca într-un circ de zi cu zi, ea sa afundat în istoria unui moment în care inelul era considerat o formă de artă. Sa inspirat din opera lui Gerard Vicaire, care a murit cu doar o lună în urmă, în vârstă de 91 de ani. Costumierul a creat rochii extraordinar de artizanale pentru scene precum Folies Bergère și Moulin Rouge. Fabulos create, acestea nu au fost “pijamalele” asociate cu clovni din zilele noastre, ci costume somptuos și frumos împodobite. Acestea au stabilit starea de spirit pentru o colecție de couture Dior, organizată într-un cort de circ în grădina lui Musée Rodin, unde acrobații din trupa Mimbre au interpretat pe lângă modelele lui Chiuri.

Această sursă de inspirație a ridicat estetica lui Chiuri la un nivel neexplorat de excentricitate. Să fie cea mai nebună colecție din istoria Dior? – Poate!  Dar rochiile din organza, tutu-urile cu dungi din satin, salopetele împodobite cu mii de margele cusute manual sau rochiile pe care le știm deja atât de bine, au strălucit în toată nebunia lui Chiuri.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu