Glam News Magazine

Fiecare dintre noi a strâns cu anii propria colecție de cicatrice, fie că este vorba de urme ale acneei, julituri, arsuri sau intervenții chirurgicale. Odată ce pielea este afectată, nu există un tratament magic pentru ca cicatricele să dispară în totalitate. Dar există mai multe uleiuri esențiale care ajută în reducerea semnelor la nivelul pielii, în mod natural. Ele reprezintă o alternativă la produsele chimice care pot avea efecte secundare.

Ulei esențial de semințe de morcov

Este cunoscut ca un bun antioxidant, regenerează pielea și o tonifică. Ajută în combaterea ridurilor și este de asemenea un tratament eficient pentru arsurile solare. Conținutul bogat în carotol îl face să fie o opțiune bună în cazul cicatricelor. Cu proprietățile de rejuvenare și de stimulare a creșterii noilor celule, uleiul esențial de morcov poate fi un ajutor de nădejde.

Ulei esențial de tămâie

Tămâia este o esență importantă în cosmetică, dar este și întrebuințată și ca remediu în diferite afecțiuni. La nivelul pielii, uleiul esențial de tămâie stimulează regenerarea celulară și reduce cicatricele. Ajută în tratarea acneei și este recomandat în reducerea vergeturilor.

Ulei esențial de lavandă

Nu e suprinzător faptul că lavanda, utilizată ca remediu în multe afecțiuni, are proprietăți reparatoare și asupra pielii. Uleiul esențial de lavandă este antibacterian, antifungic și antiseptic, ceea ce îl face un candidat perfect în tratarea rănilor și cicatricelor. Poate fi folosit cu încredere de asemenea în tratarea acneei, ridurilor, psoriazisului și a bolilor inflamatorii ale pielii.

Ulei esențial de lemn de santal

Are efect regenerant și revitalizant asupra țesuturilor, de aceea poate fi folosit atât în tratarea acneei și eczemelor, cât și a cicatricelor. Poate fi folosit fără contraindicații asupra tuturor tipurilor de piele, cu multiple beneficii pentru sănătate.

Uleiul esențial de măceșe

Conține cantități semnificative de vitamina A și vitamina C, dar si de acizi grași esențiali, ceea ce îl face să fie un tratament ideal în regenerarea țesuturilor și a membranei celulare. Vindecă, reduce cicatricele și ajută piele să recapete nuanța ei naturală.

Ulei esențial de rozmarin

Are proprietăți antibacteriene și antiseptice recunoscute. Este recomandat în tratarea acneei, eczemei, dermatitei și în reducerea semnelor pe care acestea pe lasă pe piele. Tonifică și conferă pielii o strălucire aparte. Folosit în masaj, uleiul esențial de rozmarin elimină celulita pentru că stimulează circulația și elimină toxinele.

Ulei esențial de mandarin

Este bogat în vitamina C, este un antioxidant puternic, stimulează crearea de noi celule la nivelul pielii, ceea ce îl recomandă când vine vorba de a ține cicatricele sub control și fără îndoială poate fi utilizat în tratamente împotriva îmbătrânirii pielii.

Uleiul esențial de mușețel

Beneficiile musețelului folosit în cosmetică sunt binecunoscute. Subliniem însă rolul uleiului esențial de mușețel în tratarea rănilor, tăieturilor și zgârieturilor, având și proprietăți dezinfectante și calmante în același timp, la fel și rolul său în reducerea cicatricelor.

Ulei esențial de lămâie

La fel ca uleiul esențial de mandarin, acest ulei este bogat în vitamina C. Este un ulei eficient în tratarea unor afecțiuni ale pielii precum: petele maronii, herpesul, tenul gras, negi, tăieturi și răni. Curăță, vindecă și regenereză pielea, dovedindu-și utilitatea în privința reducerii semnelor.

Ulei esențial de salvie

Denumirea latină a acestei plante provine de la cuvântul “salvere” , care înseamnă a salva. Acest detaliu spune multe despre efectele sale terapeutice. Două dintre caracteristicile de bază ale acestui ulei este că vindecă rănile și diminuează cicatricele. Drept pentru care este utilizat în multe produse cosmetice, în special în cele adresate tenului acneic.

Pentru a beneficia la maxim de proprietățile acestor uleiuri în ceea ce privește reducerea cicatricelor, ele pot fi combinate pentru a realiza mixtura perfectă.

Lasă un comentariu