Glam News Magazine

Așa cum fac în fiecare an, cei de la “World’s 50 Best” au dezvăluit propunerile lor pentru cele mai bune restaurante din lume. În acest an, în mod surprinzător, un restaurant franțuzesc a reușit să obțină primul loc. Descoperiți mai jos cele mai bune restaurante din lume în 2019.

10. Maido din Lima (Peru)

Pe locul 10, găsim restaurantul Maido. Acest restaurant fabulos este specializat în Nikkei (ingrediente peruviane pregătite cu tehnici japoneze) și se află în Lima. Cu chef Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura, maestru al Nikkei, la cârmă, localul are un meniu inovator care oferă o mare varietate de mâncăruri marine. Sushi imaginativ, orez lipicios, crustacee fierte timp de 50 de ore și un cheesecake delicios cu o bază tofu se numără printre preparate.

9. Disfrutar din Barcelona (Spania)

Deținut de chefii Oriol Castro, Mateu Casañas și Eduard Xatruch (înainte au lucrat la El Bulli, care a fost închis în 2011), Disfrutar și-a deschis porțile la Barcelona în 2014. Restaurantul oferă un meniu avangardist, format din peste 30 de feluri de mâncare, atent pregătite de acest trio talentat.

8. L’Arpège din Paris (Franța)

De la deschiderea sa din 1986 8și a treia stea Michelin, L’Arpege s-a remarcat drept unul dintre cele mai bune restaurante din Paris și acum din lume. Condus de carismaticul Alain Passard, meniul este pur sezonier, aprovizionat de grădinile luxuriante Norman. Bucătarii experți de la L’Arpege sunt adevărați experți în legume.

7. Mugaritz din San-Sébastian (Spania)

Restaurantul incredibil de inovator, Mugaritz, este creat de către cheful Andoni Luis Aduriz. Situat în San Sebastián, meniul este compus din 20-30 de feluri de mâncare, după rețete din Terroirul Bascului, cu influențe globale.

6. Central din Lima (Peru)

Este unul dintre cele mai renumite restaurante din Lima și conduse de un duo de pasionați: Virgilio Martinez și Pía León. Restaurantul Central își duce oaspeții într-o călătorie culinară prin Peru. Călătoria te poartă în colțurile îndepărtate ale țării, în căutarea ingredientelor locale care nu se găsesc deloc în fine dining. Unele sunt simple (porumb, cartofi …) și unele complexe (piranha la grătar).

5. Geranium din Copenhagen (Danemarca)

Folosind un amestec de ingrediente naturale cu tehnologie inovatoare, bucătarul-șef Rasmus Kofoed este la conducerea lui Geranium din Copenhaga. Restaurantul folosește numai produse ecologice și locale, scandinave, și oferă o bucătărie delicată, împreună cu o selecție largă de vinuri.

4. Gaggan din Bangkok (Thailanda)

În ultimii patru ani, Gaggan a fost considerat cel mai bun restaurant din Asia, însă acum a reușit să ocupe cel de-al 4-lea loc în topul celor mai bune restaurante din lume. Inspirat de El Bulli, bucătarul Gaggan Anand oferă un meniu de 25 feluri de mâncare, care se pot schimba în fiecare zi în funcție de dorințele și descoperirile bucătarului. Amestecând bucătăria indiană cu influențe thailandeze, mexicane și japoneze, oaspeții pot savura tacos inventiv, sushi cu sos hindi și, mai presus de toate, un curry delicios.

3. Asador Etxebarri din Axpe (Spania)

Chef Victor Arguinzoniz deține restaurantul de pe locul al treilea. Cu o abilitate de a face cele mai simple ingrediente să explodeze de arome, bucătarul nu lasă niciun oaspete nemulțumit. Mazăre marinată în suc propriu, carne de vită uscată care emană aromă umami, legume prăjite pe cărbune … Minunat!

2. Noma din Copenhaga (Danemarca)

Ocupând în mod consecvent un loc în top 10, Noma rămâne pe listă, de data aceasta ocupând locul 2. Condus de talentatul René Redzepi, acest paradis culinar necesită o rezervare făcută cu luni în avans. Restaurantul se concentrează pe un meniu sezonier, oferind specialități nordice, întotdeauna pregătite cu finețe și precizie.

1. Mirazur din Menton (Franța)

Restaurantul bucătarului Cheuro Mauro Colagreco a primit locul 1. Acest lucru nu este o surpriză pentru cei familiarizați cu mâncărurile fine și inovative. Chef Colagreco se străduiește să folosească numai cele mai proaspete produse din grădinile restaurantului său, alternativ, produsele locale din regiune găsite în piețelele din Menton și Ventimiglia. Cu nouă feluri principale de mâncare, un prânz simplu devine o aventură culinară, combinând aromele explozive cu cele mai gustoase rețete.

Sursa foto: pinterest

Un comentariu

Lasă un comentariu