Glam News Magazine

Se spune că succesul aparține oamenilor vizionari. Eu cred că succesul aparține mai degrabă oamenilor bine orientați. Trebuie să știi să speculezi momentul și oportunitatea, desigur să depui și unele eforturi, iar rezultatele vor confirma această rețetă în ale vieții. Nu am folosit întâmplător cuvântul “rețetă”, deși astăzi nu intenționez să vă dezvălui un preparat delicios. Vă voi vorbi însă despre restaurante “delicioase”, în care îți dorești să revii cât mai curând. Nu neapărat pentru preparatele din meniu, ci pentru atmosfera relaxantă și primitoare și servirea impecabilă. Sunt restaurantele unde chelnerii nu aleargă de la mese la bar și la bucatarie, comanda este adusă prompt, iar atenția asupra clientului este crescută. În cele din urmă, pentru asta te duci la restaurant: să fii servit, să ai parte de un mic răsfăț. Dar cum este posibil? Tehnologia este cea care pune piesele lipsă în acest puzzle.

Restaurantele inteligente sunt localuri unde tehnologia este aplicată prin soluții personalizate pentru satisfacția clienților și creșterea profitului afacerii. Poate nu vă spune nimic sintagma Expressoft Technology, dar există deja lansată soluția informatică POS restaurant , un echipament hardware dedicat, pe care este instalată o soluție software de marcaj pentru a înregistra comenzile clienților și sumele încasate de la aceștia. Probabil ați văzut ceva de genul acesta în restaurante.

Este o soluție modernă și efcientă. Restaurantele inteligente merg însă și mai departe în a integra aplicații online în activitatea zilnică prin software marcaj restaurant.  Soluțiile de marcaj mobil par a fi inspirate din filme, dar sunt perfect aliniate cu exigențele actuale. Ele reunesc 3 dispozitive – smartphone, POS și pager într-unul singur, reducând atât munca angajaților dintr-un restaurant, cât și timpii de așteptare a comenzilor. Practic, ospătarul preia comanda de la masa clientului, informațiile urmând a fi transmise automat secțiilor aferente, iar când comanda este gata, ospătarul este notificat pe mobil cu toate informațiile necesare: secția de unde trebuie ridicată, salonul și masa de destinație.  Funcționează atât de pe dispozitive cu sistem de operare Android, cât și de pe iOS.

Principalele beneficii sunt:

Satisfacție crescută pentru clienți

Nimic nu este mai frustrant decât să o comandă întârziată. Aceasta supără clienții, întârzie bucătăria și determină personalul să suporte furia tuturor. Sistemele online de comandă permit accesul la fiecare detaliu, astfel încât fiecare nuanță personalizată a comezii să fie văzută cu ușurință de toți cei implicați. În cazul în care salata ar fi trebuit să fie fără crutoane sau dacă există o alergie alimentară, aceste detalii sunt vizibile, astfel încât să nu existe confuzie în timpul pregătirii și livrării. În final, clienții fericiți sunt clienți care revin.

Personal mai relaxat

Fără grija procesului plasării comenzii, care se face din câteva clik-uri, personalul din restaurant se poate focusa pe clienți, devenind gazde mai primitoare. În plus, asigurându-se o comunicare clară între departaente, se produce o coordonarea efcientă între secțiile restaurantului. Să nu uităm că angajați mai relaxați înseamnă o atmosferă de lucru pozitivă care aduce rezultate mai bune afacerii în ansamblu.

Evidență clară a fluxului de clienți

O astfel de soluție de marcaj permite vizualizarea în aplicație a meselor libere/rezervate și a numărului zilnic de clienți. O asemenea evidență este utilă în primul rând pentru buna desfășurare a activității de zi cu zi și în al doilea rând pentru strategiile viitoare.

Profit crescut

Eliminând erorile de comunicare și reducând timpii de servire, vânzările cresc automat. Concret, un studiu realizat de Expressoft arată că pentru o unitate cu 25 mese, 100 scaune, 200 clienti/zi, preluarea clasică a comenzilor pe carnet, dura aproximativ 1000 de minute/zi, în timp ce noua aplicație de marcaj mobil reduce acest timp la doar 400 de minute, adică o diminuare de la 16 la 6 ore/zi. Timpul economisit poate fi folosit pentru activități de upselling care aduc venituri suplimentare.

Acest articol este înscris în competiția SuperBlog
Sursa foto: expressoft

Un comentariu

Lasă un comentariu