Glam News Magazine

Da, am prezentat-o ca pe o certitudine: Positano trebuie trecut pe lista viitoarelor călătorii, este un fapt de care sunt sigură. Cine nu ar dori să ajungă într-un loc pe care îl vezi în postări ireale de frumoase? Asta se traduce ca deconectare totală. Clădirile colorate, printre ziduri albe aliniate pe coasta de la baza mării, străzile înguste, șerpuind printre clădiri, restaurantele cu specific italian și buticurile cu suveniruri creează tabloul perfect al acestui loc de poveste care te cucerește cu farmecul său. Iată cele mai bune argumente să vizitezi Positano:

Este o stațiune cu plaje iconice

Spiaggia Grande este cea mai faimoasă și perfectă plajă de la Positano și un loc minunat pentru a savura un cocktail în timp ce te bronzezi. Cu o serie de restaurante, cafenele și clubul de noapte Music On The Rocks, Spiaggia Grande este cu siguranță locul unde să mergi pentru relaxare la Marea Mediterană. Dacă vrei să eviți mulțimile, optează pentru Laurito Beach, Fornillo sau Arienzo Beach.

Este perfect pentru o escapadă romantică

Cadrul de basm cu marea de o parte și muntele de cealaltă, intimitatea străduțelor și terasele pline de flori fac din Positano locul potrivit pentru o escapadă cu persoana iubită. Alege un hotel în funcție de bugetul alocat și plănuiește să pierdeți timpul printre clădirile fostului sat pescăresc, într-o lume care pare să se fi oprit în timp. Faceți o baie în mare, răsfățați-vă cu mâncăruri tradiționale și cu câte un pahar de vin, iar seara lăsați-vă surprinși de peisajul magic de lumini.

Positano

Este un loc de legendă

Pe unul dintre dealurile din partea superioară a orașului se află cătunul Montepertuso. Numele înseamnă literalmente „gaură în munte”, care se referă la structura de rocă și conform legendei, acesta este locul în care a avut loc bătălia dintre Fecioara Maria și Diavol, iar gaura uriașă din munte a fost făcută de degetul arătător al Fecioarei. Este de altfel un loc ideal pentru drumeții în Positano.

Este un bun punct de plecare pentru excursii de o zi

Din Positano poți lua feribotul și în 30 de minute să ajungi în insula Capri, faimoasă pentru istoria și peisajele sale. Sau poți lua autobuzul spre Amalfi sau Ravello, pentru a descoperi mai mult specific italienesc. O altă opțiune este Pompei, orașul prins tragic sub lava vulcanului Vezuviu. Pregătește camera foto pentru multe poze pe Facebook sau Instagram.

Lasă un comentariu