Glam News Magazine

De când Demna Gvasalia s-a mutat la Zurich împreună cu iubitul său și câinele Cookie și a început să petreacă din ce în ce mai mult timp departe de Paris, el vede acum orașul prin ochii unui străin. Această nouă relație a sa cu Parisul, pare să îl inspire să revină la metodologia pe care Gvasalia a scris-o în timpul popularității primei sale etichete, Vetements: realizând muze din personajele cotidiene și plasând hainele normcore pe un piedestal. “M-am îndrăgostit din nou de Paris, mutându-mă din Paris”, a spus el, după ce a prezentat colecția alcătuită din 109 ținute, într-o arenă din Saint-Denis. “Este viziunea mea modernă asupra stilului parizian. Am început din nou să mă uit la codurile vestimentare ale lui Balenciaga care sunt extrem de importante pentru mine și să le modernizez. Nu există Balenciaga fără Paris.”

Gvasalia a deschis prezentarea cu o serie de costume și paltoane realizate prin diferite tehnici culturale și formale; toate având în comun, mânecile puțin ridicate, urmând apoi o reinterpretare a blazerelor clasice pariziene, care urmau niște linii destul de ciudate. “Casa asta are o poveste atât de lungă, dar treaba mea este să o modernizez, să fie atrăgătoare pentru clientul pe care îl avem astăzi. Acesta a fost un exercițiu”, a spus el.

Înainte ca brandul Vetements să asocieze Parisul cu îmbrăcămintea streetwear, exuberanța tineretului era precum doamnele burgheze de pe malul stâng al Senei: abia existau. Stilul parizian însemna o bluză cu o pereche de blugi. Gvasalia – și fratele său Guram – au jucat un rol vital în inventarea unui stil șic de streetwear pe care parizienii l-au adoptat într-un număr foarte mare. Să realizezi o colecție modernă streatwear inspirată de oamenii din Paris, așa cum a făcut Gvasalia, este totuși puțin riscant. Dar într-un sezon care a fost definit printr-o întoarcere la clasic, probabil că nu este o strategie proastă pentru Balenciaga. La urma urmei, casa l-a angajat pe Gvasalia pentru a se concentra pe produs și rafinamentul pieselor streetwear care definesc Vetements.

Modelele de pe podium au purtat genți de mână Balenciaga, dreptunghiulare, care seamănă cu plasele de bacanie. “Aceste genți sunt pentru oamenii care iubesc de fapt moda și merg la cumpărături. Asta fac și eu și asta este realitatea. Când merg pe stradă, în Paris, asta văd.” spuse Gvasalia. La urma urmei, acest designer a găsit succesul deoarece are mentalitatea clientului său. El iubește cumpărăturile și înțelege desigur că trebuie să aibă un articol mai ciudat de fashion pentru a fi relevant.

Sursa foto: pinterest

Lasă un comentariu