Glam News Magazine

Culori vii, mobilier din lemn, covoare ţesute, decoraţiuni aurite, felinare și lămpi sunt câteva dintre elementele de stil oriental arăbesc, ce pot fi folosite în amenajări interioare moderne cu aspect luxos. Ele aduc o notă de mister şi senzualitate, incitantă ca şi poveştile din “O mie şi una de nopţi”.

Nu există reguli stricte când vine vorba despre stil oriental arăbesc în amenajarea interioară, însă cuvintele de ordine sunt “funcțional” și “confortabil”.  Mobila este simplistă, dar masivă, din lemn uneori chiar sculptat. Mesele sunt joase. Se folosesc mai multe perne, chiar și dintre cele pentru șezut. Fie că-ți dorești sau nu un decor care să te poarte cu gândul la Aladin și povești fantastice, ești purtat într-o lume plină de magie în acest decor relaxant care te îmbie la visare.

Stilul oriental poate fi bogat, încărcat de culoare, dar și decorare simplă, în alb, auriu sau tonuri de gri. Mobila, ornamentele și decorațiunile trebuie să fie însă specifice, iar spațiul va primi caracteristica exotică și excentrică deopotrivă.

Pe lângă sculpturi, broderiile ocupă un loc aparte. Când spui stil oriental arăbesc spui implicit și broderii manuale care personalizează și mai mult spațiul, indiferent că este vorba de living, dormitor, bucătărie, baie sau hol. În ceea ce priveşte textilele, materialele indicate sunt  mătasea, organza, bumbacul și brocartul. Predomină motivele florale şi geometrice pe care le găsim pe podea, pe canapea şi chiar pe pereţi (sub formă de tapet sau carpete – în stil original).

Alte materiale care pot fi folosite sunt jad, fildeș, coral sau onyx. Optează pentru sculturi şi elemente decorative precum suporturi de lumânări sau boluri.

Plantele ocupă și ele un loc important în decorul în stil oriental, chiar și fără flori. Verdele, ideea de viață, este una cheie în această lume în care realul şi imaginarul se amestecă creând o atmosferă mistică şi opulentă în acelaşi timp.

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu