Glam News Magazine

Orice colț de lume a devenit acum mai accesibil decât oricând, având posibilitatea de a călători aproape oriunde cu orice stil de călătorie și orice buget. Dar, cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi greu să decideți care este cea mai bună destinație pentru următoarea excursie. De altfel trebuie să vă asigurați că alegeți cel mai bun moment pentru a vizita, ca să nu vă confrunți cu aglomerația sau vremea rea. Vă venim în ajutor cu sugestii pentru fiecare lună a anului în parte.

Martie este o lună bună pentru a călători la prețuri accesibile indiferent de stilul de călătorie. Iată cele mai bune destinații pentru a plănui o escapadă.

Italia începe să se încălzească plăcut, astfel încât veți putea să vă bucurați de o vreme decentă fără aglomenație. În luna martie, temperaturile sunt cuprinse între 2-13° în nord, 7-16° în centru și între 10-16° în sudul țării, așadar luați în bagaj și tricou, dar și jacheta. Veți putea participa la festivități care marchează începutul primăverii și Ziua Femeii, la carnaval dacă ajungeți în Veneția sau vizita muzee. Orice ați alege, nu uitați să încercați pizza italiană.

destinații
Roma, sursa: romewise.com

Egiptul are încă vreme frumoasă, astfel că este o opțiune de notat, mai ales că piramidele sunt un obiectiv de văzut cel puțin o dată în viață. Temperaturile variază în jurul valorii de 25°, așa că pregatiți sandalele. Vă așteaptă atât musee și temple în care veți descoperi o cultură impresionantă, cât și piețe multicolore pentru specific local și bineînțeles suveniruri.

destinatii

Asia de Sud-Est este o altă regiune bună pentru a vizita în luna martie, dar cu mai puțini oameni decât în ​​lunile anterioare. Malaezia, Tailanda, Bali, Manila, Vietnam, Indonezia sunt câteva destinații ofertante. Puteți lua cursuri de scufundări, vizita parcuri naturale și experimenta street food.

Thailanda, sursa: travellingking.com

India este una dintre cele mai bune țări de vizitat în martie, mai ales dacă doriți să participați la Festivalul lor colorat, Holi. Este o sărbătoare hindusă, dar este sărbătorită pe scară largă în India (mai ales în nord) și Nepal. În Mumbai, întregul oraș practic se închide pentru ziua principală a acestei sărbători. Nu contează dacă sunteți bogați sau săraci, hinduși, creștini sau musulmani, Holi este singura sărbătoare care aduce pe toți împreună într-o zi colorată. Localnicii ies pe sytăzi și aruncă cu prafuri sau vopsele pe bază de apă în oricine întâlnesc.

destinații

Nu departe de India este Maldive, unde puteți avea temperaturi tropicale ideale, cu cerul albastru aproape în fiecare zi. Este una dintre cele mai bune destinații pentru relaxare.

destinații

Statele Unite ale Americii, de asemenea, reprezintă o destinație primitoare, chiar dacă îndepărtată, cu o vreme plăcută, mai ales în orașele sale de coastă, cum ar fi New York City, Boston, San Francisco, iar statele sudice sunt destul de calde ca să fie pe listă. Puteți gusta din visul american cu o asemenea ocazie.

destinații

În America de Sud, Columbia este o opțiune bună, mai ales în orașul Cartagena, cu plaje frumoase, mâncăruri tradiționale și unele dintre cele mai bune vieți de noapte din țară. Vremea sa buna face ca martie sa fie perfecta pentru a merge la plimbare sau kitesurfing. Culorile locale vă vor cuceri cu siguranță.

destinații

Patagonia este încă o opiune pentru începutul lunii martie, dar vremea începe să se deterioreze cu vânturi puternice în munți. Chiar dacă este cea mai ploioasă lună în Galapagos, ploile sunt scurte, există mai puțini turiști și veți ajunge la începutul sezonului de împerechere pentru păsări, ceea ce oferă un spectacol natural unicat. Este un moment bun pentru a vizita Galapagos cu un buget mic.

Nu uitați de asigurarea de sănătate. Iar dacă vă atrag destinații mai îndepărtate, luați în considerare că trebuie făcute anumite vaccinuri, ca să vă întoarceți în siguranță.

De evitat în luna martie sunt țări precum Kenya, Tanzania, Uganda și alte țări din Africa de Est, care se află în sezonul lor ploios, deci nu este momentul optim pentru a vizita în special dacă doriți să faceți un safari.

Lasă un comentariu