Glam News Magazine

Bogată în sate tipice, pitorești, golfuri sălbatice cu ape turcoaz, podgorii și muzee, Coasta Catalană este o bijuterie care trebuie văzută, mai ales în afara sezonului când mulțimile de oameni se dispersează. De la Cadaquès până la Barcelona, punem lumina reflectoarelor pe cele mai bune opțiuni pentru a descoperi minunata regiune în doar trei zile.

ZIUA 1

Vizitează Cadaquès

La doar o aruncătură de băț de granița cu Franța, Cadaquès este o bijuterie a coastei catalane. Oferind nenumărate case tipice de vară, orașul favorit al lui Salvador Dalí este perfect pentru o primă oprire de neuitat în aventura catalană. Obiectivele principale includ biserica Santa Maria construită în secolul al XVI-lea de către pescari, magazinele tradiționale cu faimoasele coșuri de paie și patiseria Mallorquina renumită pentru turronul său fenomenal. Nu ratați priveliștile minunate din partea de sus a Orașului Vechi.

Prânz la Es Baluard

Situat pe malul lacului Cadaquès, Es Baluard este în primul rând povestea familiei Seriñana, care a condus restaurantul autentic din 1967. Cu un accent pe fructe de mare și preparate din pește, restaurantul se mândrește cu un meniu tapas extins, incluzând anchoas de Cadaqués ), suquet de peix (supa de pește) și o captură proaspătă de gril pe zi.

Riba Nemesi Llorens, s/n, 17488 Cadaqués, Tel. +34 972 25 81 83

O vizită la castelul Peralada

Regiunea Peralda, din Alt Empordà, este recunoscută pentru viticultura și vinul, cu Merlot în prim plan. De asemenea, este cunoscută pentru castelul său medieval, fostă casă pentru o familie nobilă unde puteți să vă plimbați printr-un parc plin de copaci și să vizitați mănăstirile. Nu ratați biblioteca bine aprovizionată, care conține, printre altele, peste o mie de ediții ale lui Don Quixote.

Plaça del Carme, s/n 17491 Peralada, Tél. 972 53 81 25

O oprire la Wine Spa

The Wine Spa este un must-visit în această regiune producătoare de vinuri. În băile termale demne de Roma Antică, vizitatorii pot alege dintr-o serie de tratamente bine echilibrate, inspirate de terapia cu vin. Gândiți-vă: exfoliare cu recolta de rapiță, împachetări corporale cu vin roșu îmbogățite cu proprietăți antioxidante și tratamentele faciale cu struguri. Și există, de asemenea, o piscină interioară cu vedere panoramică.

http://www.hotelperalada.com

Odihniți-vă la hotelul Peralada

Fără îndoială este unul dintre cele mai inspirate hoteluri din regiune. O noapte hotelul Peralda este perfectă pentru a încheia prima zi a călătoriei pe coasta catalană. Bucurați-vă de camerele liniștite, cu vederi pitorești și mesele restaurantului Olivera, echilibrul perfect între specialitățile locale și fructele de mare.

C/ Rocabertí, s/n | 17491 Peralada, Tel.+34 972 53 88 30

ZIUA 2

Vizitați teatrul-muzeu Dalí din Figueres

Născut în Figueres, Salvador Dalí a avut întotdeauna o sensibilitate pentru oraș, toată viața lui, iar acest muzeu este considerat o lucrare finală a artistului spaniol. Este de admirat, printre altele, designul, sculptura și picturile, cu peste 1500 de lucrări ale artistului, inclusiv colecțiile de bijuterii și unele dintre obiectele sale personale.

Plaça Gala i Salvador Dalí, 5, 17600 Figueres, Tel. +34 972 67 75 00

O plimbare prin Girona

Cu alei abrupte și clădirile sale din piatră, Girona este unul dintre cele mai frumoase sate din Catalonia. Inspirat de arhitectura colorată a Florenței, timpul nua afectat acest oraș fortificat, plin de locuri atrăgătoare. Vizitați Catedrala Colosală Santa Maria, care a apărut recent în Game of Thrones, cu kilometri de ziduri vizibile de oriunde vă aflați în oraș sau de piața de dimineață bogată în produse regionale. Fermecător.

Bucurați-vă de înghețată la Rocambolesc

Condus de către frații Roca ce au în subordine de asemenea restaurantul Celler de Can Roca, desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2013 și 2015, Rocambolesc,magazinul de înghețată este mai bună alegere. Printre cele mai importante arome ale acestora se numără dulce de leche, mărul copt, dovleac și pepene galben. Toppingurile sunt la fel de impresionante, oferind semințe de susan la grătar, ananas, marshmallows și chiar mici bucăți de mere caramelizate.

Carrer de Santa Clara 5017001 Girona, Tel.+34 972 416 667 

Petreceți noaptea la Mas de Torrent

Amplasat într-o veche fermă catalană, Mas de Torrent se află la jumătatea distanței dintre Girona și coastă. Fiind parte a grupului Relais & Châteaux, hotelul încântă cu mai multe atmosfere diferite sub același acoperiș, cu o serie de apartamente cu decorațiuni din secolul al XVIII-lea în clădirea principală și alte camere mai moderne, în culori curate, împrăștiate în întreaga clădire. Înconjurat de chiparoși, plantații de măslini și pomi fructiferi, spațiul oferă, de asemenea, confortabilul Mas Spa, care oferă masaje și tratamente profunde și ultra-relaxante. Cireașa de pe tort este restaurantul hotelului, care utilizează produse locale pentru a-și crea meniul gustos.

https://www.hotelmastorrent.com

ZIUA 3

Faceți o plimbare pe GR92

Întinzându-se de-a lungul coastei catalane, traseul GR92 scufundă pietonii în natura sălbatică a regiunii. De la porțiunile pline de ape turcoaz la mici sate de pescuit, peisajul este uluitor. Două puncte de atracție deosebite sunt zonele rurale din jurul orașului Llafranc și Palafrugell, ambele cu vedere spre albastru uluitor.

Prânz la FarNomo

Situat în vârful farului Saint-Sébastien din Llafranc, FarNomo este unul dintre puținele restaurante japoneze din zonă. Răcorită de influențele catalane, restaurantul oferă cea mai bună captura de zi, pregătită în stil japonez. Printre specilități se numără calmarul cu merișoare și creveți caramelizați din California.

Petreceți după-amiaza pe plaja Santa Marta

Unul dintre hotelurile istorice ale coastei, Santa Marta se învecinează cu Lorret del Mar, o zonă sălbatică magnifică, ce are vedere spre golf. Locul cultivă vibrațiile din anii 1970, cu un interior vintage și un decor uimitor. O piscină infinită se întinde în afară, iar restaurantul se mândrește cu feluri de mâncare delicioase din pește și crustacee, care provin din golf.

Încheiați călătoria în Barcelona

Așezați-vă bagajele la Soho House, care a fost deschisă în 2016 pe faimoasa Plaça del Duc de Medinaceli, peste drum de Port Vell. Situat într-o clădire din secolul al XVIII-lea, spațiul este inspirat de un decor catalan, amestecând mozaicuri albastre, țesături colorate, jaluzele albe și mobilier baroc. Dispunând de un spa și două restaurante care se concentrează pe bucătăria hispanică, oaspeții care vizitează Soho House din toate colțurile lumii sunt bineveniți.

https://www.sohohousebarcelona.com

Sursa foto:pinterest

Lasă un comentariu