Glam News Magazine

Vitamina C este subevaluată. Multe persoane știu doar despre abilitățile sale de a spori strălucirea, dar acesta este doar vârful aisbergului. Vitamina C este un antioxidant care ajută la creșterea producției colagenului, la prevenirea petelor maronii și chiar la inversarea fotodeteriorării. Nu se încurcă atunci când vine vorba de îmbunătățirea și protejarea pielii noastre.

Cea mai întâlnită formă de vitamină C este acidul ascorbic – cunoscut și sub numele de acid L-ascorbic; acest acid face minuni în rutina de îngrijire a pielii a tuturor, indiferent de tipul de piele, sex sau vârstă. S-a dovedit că face pielea să arate mai tânără, mai fermă și uniformă, precum și că o apără de alte daune.

Dacă nu folosiți un produs cu vitamina C în rutina dvs., vă recomand cu tărie să vă gândiți din nou. În acest articol am ales trei dintre produsele mele preferate pentru fiecare buget!

Ce trebuie să știți despre vitamina C: 

1. Vitamina C este cel mai bine de folisit dimineața, deoarece protejează împotriva radicalilor liberi. Asociați-o cu un SPF pentru o dublă protecție!

2. Evitați utilizarea vitaminei C cu acizi, deoarece aceștia pot provoca iritații și evitați asocierea cu retinol, deoarece vitamina C va deveni instabilă.

3. Vitamina C funcționează foarte bine cu alți antioxidanți, inclusiv vitamina E și acidul ferulic; aceste ingrediente contribuie la creșterea eficacității vitaminei C.

4. Prețul unui produs cu vitamina C nu reflectă calitatea produsului sau cât de puternică este formula.

5. Nu trebuie să alegeți întotdeauna produsul cu cea mai mare concentrație de vitamina C; concentrațiile mai mari de 20% vă pot irita pielea dacă nu ați mai folosit vitamina C până acum.

1. The Ordinary Vitamin C Suspension 30% In Silicone – 37 lei – 30 ml

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% In Silicone

Dacă aveți un buget limitat, nu există o marcă mai bună decât The Ordinary. Prețurile lor sunt foarte accesibile, iar formulele sunt de top. Unul dintre best-seller-urile lor este Vitamina C Suspension 30%, care este una dintre cele mai puternice formule de vitamina C de pe piață.

Tratamentul conține 30% acid L-ascorbic pur în silicon; nu conține apă, ceea ce înseamnă că formula va rămâne complet stabilă. Siliconul oferă o aplicare netedă care se simte ca un primer matifiant. Datorită concentrației mari de vitamina C, dacă observați că tenul se înroșește sau dacă aveți furnicături excesive, puteți dilua produsul cu un ser.

2. Eucerin Hyaluron-Filler 10% Pure Vitamin C Booster – 63 lei – 8 ml

Eucerin Hyaluron-Filler 10% Pure Vitamin C Booster

Boosterul cu 10% Vitamină C pură a fost unul dintre produsele noastre favorite încă de la lansare. În doar șapte zile, textura și tonul pielii s-au schimbat radical.

Dacă doriți rezultate rapid, poate pentru un eveniment special, nu puteți da greș cu acest ser. Formula conține 10% acid L-ascorbic pur, alături de licocalcona antioxidantă și acid hialuronic cu molecule scăzute; acest duo ajută la estomparea oricărei pete roșii și iritații cauzate de vitamina C și la stimularea hidratării pielii.

Spre deosebire de The Ordinary, acesta conține apă. Cu toate acestea, serul vine într-un tub, care vă permite să activați formula doar atunci când sunteți gata să o utilizați – genial!

3. Institut Esthederm Intensive Vitamine C – 345 lei – 50 ml

Institut Esthederm Intensive Vitamine C

Dacă doriți un produs pe termen lung cu vitamina C în rutina dvs. și preferați formule pe bază de apă, atunci Gelul-Cremă este ideal pentru dvs. Gelul are nu unul, ci doi derivați stabili ai vitaminei C! Formula conține un precursor de 2% vitamina C numit Ascorbyl Glucoside. Nu numai că acest precursor menține vitamina C stabilă în apă, dar pătrunde și mai adânc în piele și este obținută într-un proces mai natural, datorită biotehnologiei.

Textura este foarte diferită de celelalte pe care le-am ales. Gelul-cremă este foarte răcoritor și se simte superb pe piele. Nici eu nu pot ignora ambalajul care emană lux  – nu este potrivit pentru călătorii, dar va arăta divin pe orice măsuță de toaletă.

Lasă un comentariu