Glam News Magazine

Prevalența notelor de migdale este o tendință relativ nouă în parfumerie ce variază de la atingeri delicate de pulbere de migdale până la decadența integrală a marțipanului, cu o oarecare tentă de cireșe.  Pentru a sărbători această tendință, m-am gândit să vă prezint o listă cu 5 parfumuri clasice, care prezintă nota de miglade de dinainte ca acestă să devină un star…

1. Dior Hypnotic Poison

Dior Hypnotic Poison

Este imposibil să vorbim despre note de migdale în parfumerie fără a menționa Hypnotic Poison. Nu numai că este imposibil, dar cred că este și ilegal. Lansat în 1998 ca al treilea parfum din franciza Poison (după Poison 1985 și Tendre Poison din 1994), Hypnotic Poison s-a jucat pe tema frumuseții mortale într-un mod nou, cu o semnătură inovatoare, neobișnuită și incontestabil hipnotică. Interesantă este interacțiunea dintre migdalele amare și florile cremoase de iasomie. Împreună, creează o textură  mătăsoasă care dansează între amar și dulce, amintindu-ne că cele mai frumoase lucuri sunt întotdeauna cele mai neconvenționale. Hypnotic Poison este un clasic și, deși acum are peste 20 de ani, încă miroase la fel de interesant ca în 1998.

2. Elie Saab Girl of Now

Elie Saab Girl of Now

Deci cum au evoluat parfumurile de migdale din 1998 până acum? Ei bine, un exemplu excelent de reinterpretare a migdalelor este Girl of Now de la Elie Saab, care abordează în mod radiant tema. În Girl of Now, migdalele sunt prezente întregi, cu o tentă puternică de cireșe, dar sunt potolite de prospețimea perei. Nu este unul dintre acele parfumuri pe care le va iubi toată lumea, și tocmai acesta este farmecul acestui parfum. Girl of Now se potrivește unei persoane îndrăznețe căreia îi place să fie în centrul atenției.

3. Guerlain L’Homme Idéal

Guerlain L'Homme Idéal

Migdalele nu sunt doar pentru fete – de fapt, aceasta este una dintre acele tendințe rare pe care le vedem evoluând de obicei ca entități separate. Lansat de o casă care a creat unele dintre cele mai mari parfumuri masculine din lume (Vetiver, Habit Rouge etc.), cu siguranță acesta este unul dintre cele mai obraznice parfumuri. Prezintă note de migdale dulci, crocante și suculente care se combină perfect cu floarea de portocal și boabele de Tonka, iar lemnul și pielea intensifică baza și adaugă o notă foarte masculină.

4. YSL Cinema

YSL Cinema

În parfumul YSL, migdala nu este actrița principală – joacă doar un rol de susținere. Mai bine spus, în Cinema mimoza este Meryl Streep, vanilia este Nicole Kidman, iar migdalele sunt Anne Hathaway (dacă asta nu vă lămurește complet, nu știu ce altceva o va face!). Ceea ce vă va surprinde la Cinema este faptul că nu este o experiență cinematografică prezentată pe un ecran imens IMAX. În schimb, Cinema este o poveste ușor romantică, plină de flori albe și pudrate, învăluite într-o rochie mătăsoasă de vanilie, cu doar câteva nuanțe de migdale calde. Este un parfum complet subestimat, dar credeți-mă, merită toată atenția.

5. Guerlain L’Instant Magic

Guerlain L'Instant Magic

Guerlain este adesea denumit cofetarul din lumea parfumurilor, așa că nu este de mirare că are două parfumuri in pe această listă! L’Instant Magic este un parfum soft, tineresc, plin de marțipan dulce, vanilie și trandafiri roz. Are o prospețime spumoasă dată de bergamotă, o dulceață florală din trandafiri și frezii, totul aerisit de moscul alb. L’Instant Magic este neastâmpărat și feminin, fiind parfumul perfect pentru cineva care dorește migdale servite cu puțin glam.

Lasă un comentariu