Glam News Magazine
Fashion

Francesca Amfitheatrof, noul director artistic pentru bijuterii și ceasuri Louis Vuitton, lansează o linie proprie, accesibilă

Cooptată în echipa Louis Vuitton în 2018, Francesca Amfitheatrof pregătește lansarea unei linii proprii  prin care schimbă optica în industria bijuteriilor de lux. “Nu am vrut să fac imediat o colecție mare, de aur, cu diamante. Am vrut ceva mai viu și mai distractiv încât toată lumea să-și poată permite să cumpere, care vorbește despre modul în care trăim astăzi. Mi s-a părut că e piesa potrivită pentru momentul potrivit”, a spus despre linia “Thief and Heist” (Hoț și furt).

Este vorba despre o brățară din argint și nailon, numită “Tag”, a cărei preț va fi de 125 dolari și va fi disponibilă mai întâi în alb și negru și care odată prinsă de mână nu se mai deschide, singura modalitate de a o scoate urmând a fi tăierea. Vor urma și alte variante pe acest concept, culminând cu o piesă dintr-un aliaj de aur unic creat de Francesca Amfitheatrof. 

Thief and Heist nu este prima linie creată independent de Amfitheatrof. Dar acest nou proiect – susținut, a spus ea, de un grup coreean de investiții – își propune să schimbe modul în care bijuteriile sunt create, vândute și purtate. Folosind un material umil precum nailonul – și prețul produsului în consecință – oferă un acces mai mare la lucrarea unui designer. “Am vrut cu adevărat să creez ceva ce nimeni nu a văzut până acum. Industria bijuteriilor ar avea nevoie de o scuturare ” crede fostul director de design al Tiffany, pentru care a lucrat patru ani, ca prima femeie care a ocupa această post. Industria bijuteriilor de lux este dominată de un mic grup de mărci de patrimoniu, case ce s-au luptat adesea în ultimii ani pentru a se adapta la comportamentul consumatorilor, permițând unui șir de etichete independente să înregistreze cote de piață.

Brățara Tag va putea fi achiziționată online, de pe Thiefandheist.com. Tot anul acesta va fi lansată și prima ei colecție de bijuterii pentru Louis Vuitton, numită B Blossom.

Foto: Jessy Duval

 

Lasă un comentariu