Glam News Magazine

Cu toții cunoaștem acele momente în care doar visăm. Poate că visăm să ne părăsim slujba care a devenit monotonă și nu ne mai satisface, poate că visăm la următoarea vacanță, la ceea ce am face cu un milion de euro sau cum ne-am proiecta casa de vis dacă am fi avut ocazia să o construim. M-am gândit foarte mult la ultima variantă. Am o tablă Pinterest dedicată casei mele de vis. Sunt obsedat de designul interior.

Într-un fel, cred că, dacă gândesc și vorbesc despre visele mele, ajung oarecum în Univers și aproape că ajută la realizarea lor. Acesta este doar sinele meu optimist care are puțină încredere în planul vieții, dar de cele mai multe ori simt și că este adevărat.

Tabla mea din Pinterest este plină de fotografii superbe despre cum poate arăta acea casă dacă aș avea vreodată luxul de a construi. Dar ceea ce am observat cel mai mult este că am fixat imagini ale bucătăriilor. Bucătării albe cu gri. Pe mine bucătăria m-a fascinat întotdeauna! De când mă știu am fost pasionat de gătit și de tot ceea ce înseamnă lucrul în bucătărie. Poate nu voi reuși să îmi proiectez singur casa întreagă, însă cu siguranță voi găsi una exact pe sufletul meu (sau așa cum spunea o prietenă… așa cum mi-a prescris-o mie medicul), cu o bucătărie mare și spațioasă, pe care să o decorez după bunul plac.

De foarte multe ori stau și citesc prin reviste sau online și văd peste tot: cum ar trebui să arate o bucătărie de vis?, vă prezint bucătăria mea de vis… bucătărie și iar bucătărie. De ce dintre toate camerele din casă bucătăria trebuie să fie un vis? De exemplu, nu auzim de sufragerii de vis, dormitoare de vis, garaje de vis. Nu! E o bucătărie de vis sau nimic. Nu știu pentru voi, însă pentru mine este un clișeu să spun că “bucătăria este inima unei case”, pentru că bucătăriile sunt încăperi în care aromele glorioase atrag conviețuirea între familie și prieteni. Oamenii se adună în jurul aragazului doar pentru a obține un gust dintr-o lingură din lemn. O imagine de vis, care este posibilă într-o bucătărie de vis, nu?

În viziunea mea, bucătăria este modernă, luminoasă și aerisită, cu elemente din inox. Îmi doresc o bucătărie strălucitoare, deschisă și primitoare – dar și cu un simţ atemporal. Vreau ca designul și selecțiile să reziste testului timpului și să fie în continuare relevante și peste 20 de ani. Din acest motiv, îmi doresc culori neutre și materiale clasice. Albul și griul sunt predominante și acum în întreaga mea casă și sunt foarte mulțumit de această decizie. Prin urmare bucătăria mea de vis arată astfel:

Dulapurile le-am ales de culoare albă cu suport din inox pentru prosoape de bucătărie, iar blatul de culoare gri pentru a contrasta. Chiuveta este încastrată în blat și trebuie să fie una dublă și foarte mare, pentru a fi mai ușor de spălat vasele de mari dimensiuni și tăvile după o petrecere cu prietenii. Spațiul de sub chiuvetă este foarte util pentru depozitarea detergenților, a lichidelor de curățare, a lichidelor inflamabile și a materialelor plastice. Având prietenii mereu în vizită, o mașină de spălat bună este cu adevărat indispensabilă. Plita este unul dintre cele mai importante obiecte din bucătărie, așa că voi alege una încorporabilă din inox și sticlă, pe gaz, cu 4 ochiuri mari, iar sub ea un cuptor electric încorporabil tot din inox.

Dulapurile de sub blat sunt prevăzute cu câte 3 rânduri de sertare pentru a ține totul organizat, astfel: pe primul rând vor exista 3 sertare compartimentate pentru a ține obiecte mai mici, cum ar fi tirbușoanele, deschizătoarele pentru conserve, răzătoarea, ligurile din lemn, spatulele și un spațiu mai generos pentru pentru a găzdui obiecte mai mari, cum ar fi cuțitele de bucătărie, iar un altul va fi pentru depozitarea furculițelor, lingurilor, lingurițelor și cuțitelor pentru cină.  Următorul rând va avea două sertare pentru farfuri, platouri, pahare și căni, iar ultimul rând va fi destinat vaselor mari: oale, tigăi, vase din fontă și cratițe.

Indiferent că îl utilizăm sau nu, un spațiu amplu de lucru este de neprețuit atât pentru prepararea produselor alimentare, cât și pentru aparatele de bucătărie, cum ar fi mașina de cafea, ceainicul, toasterul sau robotul de bucătărie. Acest spațiu este foarte util și pentru a ține obiectele de zi cu zi, cum ar fi borcanele de sare și piper și sticluța cu ulei de măsline. Deoarece ne vom strânge la masă mulți prieteni, am ales o masă cu 8 locuri, albă, din sticlă și scaune albe din lemn masiv. Pentru a fi în contrast cu masa, voi decora cu o față de masă gri închis.

Este o bucătărie frumoasă și spațioasă. Deschisă și aerisită. Abia aștept să invit prietenii și familia în fiecare weekend și să ne petrecem sărbătorile împreună. Avem atâtea amintiri de făcut! Deci aceasta este! Aşa arată bucătăria mea de vis, care cât de curând se va transforma în realitate.

Sursa foto: somproduct

 

Lasă un comentariu