Glam News Magazine

Sărbătorile de Iarnă sunt prilej de bucurie pentru toate vârstele, iar organizarea de Târguri de Crăciun a devenit deja o tradiție și la noi în țară, unde orașe mari sau mici au centrul sau ale locații special amenajate pentru bucuria sufletului și răsfățul simțurilor. Lumini colorate, miros de vin fiert și scorțișoară, dulciuri, jucării, muzică de Crăciun pe fundal și chiar spectacole de sezon formează cadrul perfect pentru amintiri frumoase alături de cei dragi.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Foto: targuldecraciun.ro

Este cel mai vizat târg de Crăciun de la noi din țară, poate și pentru că este cel mai vechi eveniment de acest gen din România. Anul acesta se află la a 13-a ediție și a fost inaugurat pe 15 noiembrie, în Piața Mare din Sibiu. Peste 100 de expozați din țară și străinătate oferă vizitatorilor produse specifice (decorațiuni de Crăciun, dulciuri, jucării, produse alimentare). Și anul acesta proiecțiile pe clădiri completează atmosfera de sărbătoare. Târgul poate fi vizitat până pe 3 ianuarie 2020.

Târgul de Crăciun din București

Foto: avantaje.ro

La București Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 28 noiembrie și va fi deschis până pe 26 decembrie 2019, în intervalul orar 10:00 – 22:00. El include o zonă gastronomică, târgul de meșteșuguri și produse tradiționale românești, casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, concerte și spectacole tradiționale românești, de asemenea campania umanitară devenită și ea tradiție.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

targuri de craciun
Foto: cluju.ro

Și la Cluj Târgul de Crăciun s-a deschis deja anul acesta. De vineri, 22 noiembrie, Piața Unirii are aer de sărbătoare: căsuțe cu cadouri și bunătăți, carusel cu 3.000 de luminiţe, iglu-ul urşilor polari, ieslea de Crăciun, jocuri de mari dimensiuni şi patinoarul din jurul statuii lui Matei Corvin compun tabloul unui loc pentru bucuria tuturor. Târgul va fi deschis până pe 31 decembrie 2019.

Târgul de Crăciun din Brașov

targuri de craciun
Foto: vacante.net

Între cele mai așteptate Târguri de Crăciun de la noi din țară se numără și cel de la Brașov. Iar vestea bună este că anul acesta se deschide mai devreme, pe 1 decembrie. Până pe 13 ianuarie 2020, centrul Brașovului va găzdui 39 de căsuțe din lemn, pentru comercianți, din care 15 pentru produse de artizanat, decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă, produse hand made, iar 20 de căsuţe pentru produse alimentare şi 4 căsuţe pentru băuturi calde (ceai, cafea, vin/ţuică fiartă). La programul de târg se adaugă spectacole și concerte de colinde.

Târgul de Crăciun din Timișoara

targuri de craciun
Foto: radiotimisoara.ro

Și la Timișoara Târgul de Crăciun va debuta pe 1 decembrie 2018, incluzând atât concerte speciale de Ziua Națională, cât și spectacole de sărbători, cu produse tradiționale și activități pentru copii. Târgul va avea drept arie de desfășurare atât Piața Victoriei, cât și Piața Libertății, ambele locații deschise până pe 3 ianuarie 2020.

Târgul de Iarnă din Arad

Foto: adevarul.ro

Târgul de Crăciun este organizat anul acesta în Parcul Mihai Eminescu, iar pe strada Romul Veliciu și în fața Palatului Administrativ sunt montate decorațiuni specific sărbătorilor. Evenimentul a debutat pe 22 noriembrie și se va încheia pe 11 ianuarie. Târgul oferă vizitatorilor tot ce și-ar putea dori de la un asemenea eveniment: produse artizanale, jucării, dulciuri, produse alimentare tradiționale. Copiii sunt răsfățați la Căsuța lui Moș Crăciun și la Atelierul lui Moș Crăciun.

Târgul de Crăciun din Craiova

Foto: radiooltenia.ro

Și Craiova a intrat în atmosferă de poveste. Între 22 noiembrie 2019 – 05 ianuarie 2020, vizitatorii sunt așteptați în Atelierele Moșului, pe Patinoarul din Piața Mihai Viteazu sau în Orășelul Copiilor, cu mâncăruri și băuturi specifice Sărbătorilor de Iarnă.

Târguri de Crăciun se organizează și în alte capitale de județ, de exemplu, Ploiești sau Pitești, dar și în orașe mai mici. Mioveni, de exemplu, devine magic de Sărbători de câțiva ani încoace.

Lasă un comentariu