Glam News Magazine

Halloween este o sărbătoare care înseamnă mai mult decât colindat sau adunatul de mere dintr-un lighean. Are o istorie și o origine care are conotații mult mai spirituale decât costumele fanteziste. Se crede adesea că provine de la festivalul galic Samhain – o sărbătoare care marca începutul iernii sau cea mai întunecată jumătate a anului, în care se credea că spiritele morților umblau printre oameni. Ea reprezintă ceva mult mai întunecat decât știm noi astăzi.

Pentru a sărbători Halloween sau Samhain, în acest an, sărbătorim cu un grup de parfumuri care evocă acele jumătăți mai întunecate – parfumuri care miros frumos și sunt fără îndoială purtabile, dar au în compoziție ceva “periculos” sau poate posedă un element păcătos. În această listă, veți găsi parfumuri la fel de întunecate ca și noaptea, sau poate chiar mai întunecate. Toate sunt minunate, unele sunt mortale și trebuiesc abordate cu prudență.

Să nu spuneți că nu v-am avertizat …

Serge Lutens Datura Noir Apă de Parfum

Datura sau “Trompeta diavolului” este o floare otrăvitoare ce înflorește doar noaptea – o floare cu un miros dulce, care poate provoca un sentiment de delir celor care o ingerează sau, dacă cineva este ghinionist, efectele secundare pot include și oboseala, confuzia și … moartea. A fi ademenit de datura este ca și cum te-ai dărui ispitei, știind că plăcerea trupului ei poate fi chiar ultimul lucru pe care îl trăiești înainte de a ceda unei morți în delir.

Dacă cineva știe cum să îmblânzească o floare fatală, este enigmaticul Serge Lutens. El a capturat cele mai periculoase flori ale naturii, luând flori ca tuberoza și răsucindu-le în amestecuri maniacale care încânta (și uneori sperie) purtătorul. Pentru Datura Noir, el a subliniat aspectele atractive ale Trompetei Diavolului, într-o ceață halucinogenă a cireșelor și a florilor albe. Este un parfum floral, dulce, cu o amărăciune blândă de migdale și heliotrop.

ALAÏA Paris Apă de Parfum

Întotdeauna am avut o fascinație pentru clădirile vechi, gotice. Există ceva ciudat în legătură cu pereții lor. Se simt reci, aproape ca și cum toată istoria pe care au văzut-o, au păstrat-o în memoria lor și au transformat-o în gheață. Dacă cineva își așează o ureche pe zidurile reci ale unei clădiri gotice, piatra șoptește într-un ton rece și aerisit. Dar ce spune?!

Pentru mirosul de piatră rece, niciun parfum nu este mai dramatic și mai înghețat decât ALAÏA Paris. Acesta este un parfum alb și negru – unde florile albe (un buchet abstract, ceresc) sunt acoperite cu fum de tămâie gri și apă înghețată dintr-un lac negru. ALAÏA Paris este un parfum care nu iartă – o poțiune a unei vrăjitoare care vorbește în incantații și niciodată nu lasă pe cineva să uite că tu, purtătorul, ești “supremul” lor.

Amouage Memoir Woman Apă de Parfum

Lebăda Neagră al lui Darren Aronofsky este un film despre dualitatea personalității și cum, în noi toți, se află un întuneric care are capacitatea de a sabota persoanele din jurul nostru, dar și pe noi înșine. Natalie Portman oferă o prestație premiată cu Oscar, ca Nina, o dansatoare de balet care este brusc pusă în rolul principal al piesei de balet Lacul Lebedelor. În timp ce Nina este perfectă pentru rolul lebedei albe, ea se confruntă cu Lily, care personifică lebăda neagră. Pe măsură ce petrec mai mult timp împreună, aspectul întunecat al Ninei începe să apară …

Memoir Woman by Amouage este un parfum simfonic care reprezintă dualitatea sufletului uman – lumina și întunericul. Acesta traversează decalajul dintre două cele mai îndrăznețe genuri de parfum: oriental și chypre. Lumina femeii este arătată prin mișcări grațioase de mandarine, piper roz, flori albe și trandafir. Întunericul său vine prin notele sălbatice de absint – o amărăciune nesfârșită – și o bază bogată, animalică de piele și mușchi. La fel ca și Nina care este și lebădă neagră și lebădă albă, Memoir Woman se pierde, creând o identitate diabolică foarte fascinantă.

Juliette has a gun Lady Vengeance Apă de Parfum

Nici în iad nu există o furie mai mare ca a unei femei disprețuite și nu există o floare mai furioasă decât trandafirul. De un roșu fatal, cu petale ce au textură de catifea, trandafirul poate arăta atrăgătoar, chiar frumos, dar pentru a atinge o astfel de frumusețe vine cu un preț, iar taxa pe care trebuie să o plătiți este în moneda sângelui – picături care sunt luate de spini pentru a-ți aminti  că trebuie doar să privești, fără să atingi.

Lady Vengeance, parfumul emblematic de debut de la Juliette Has a Gun este poate cel mai furios trandafir din parfumuri. Creat de legendarul parfumier Francis Kurkdjian, Lady Vengeance prezintă un trandafir de un roșu intens, acoperit de fructe de pădure suculente. Așa te atrage – cu o prezență soft și cu o frumusețe luminată, fructată, de trandafir. Textura este foarte mătăsoasă – o mângâiere care nu dezvăluie nimic despre daunele pe care le-ar putea face. Dar dedesubt este întunericul – un izvor de cerneală neagră de patchouli care se arată doar la momentul potrivit – atunci când trebuie să ne reamintim cât de furios poate fi trandafirul.

Miller Harris Etui Noir Apă de Parfum

Fiind cea mai închisă culoare, chiar și negrul la lumină devine mai cald. Însă există o anumită nuanță numită “Negru 2.0”, care este atât de neagră, încât aplatizează tot spectrul tridimensional de culori la negru. Puteți chiar aprinde o lumină roșie pe suprafața negrului 2.0. și dispare ca prin magie, scufundată în abisul negru și absența culorii.

Negrul, sau “noir”, este o temă familiară, dar foarte puține parfumuri se ridică la măreția acestui nume și adâncimea întunericului. Cel mai întunecat ingredient al parfumeriei este pielea – absoarbe lumina olfactivă din jurul ei. Etui Noir by Miller Harris este un astfel de parfum, iar pentru acest brand însorit, efervescent, Etui Noir este un parfum neobișnuit de negru. Miroase ca o jachetă veche, crăpată, din piele, tipul de jachetă purtată de James Dean în filmul “Rebel fără cauză” – este periculos, nesăbuit și prost dispus, dar ca toate lucrurile întunecate din viață, este fără îndoială atrăgător.

Lasă un comentariu