Glam News Magazine

Nu ai cum să nu iubeşti pereţii din cărămidă. Sunt vintage şi moderni, în acelaşi timp şi aduc un plus de farmec în orice încăpere, indiferent dacă amenajarea este în stil rustic sau contemporan. Pentru că da, au un caracter versatil uimitor, putând fi folosiţi în amenajări interioare în living, dormitor, hol, bucătărie sau chiar baie. Textura lor uimitoare şi atmosfera atemporală pe care o induc îi clasează deseori în topul preferinţelor arhitecţilor, designerilor de interior şi bineînţeles proprietarilor. Pentru unii, zidul de cărămidă expus este o expresie a trecutului bogat, istoric al clădirii și o îmbinare între trecut și prezent. Pentru alții, este o modalitate de a adăuga eleganță și personalitate într-un interior. Iar cei care nu au zidul de cărămidă în dotare au soluţia de a amenaja un perete de cărămidă aparentă, cu efect de asemenea uluitor. Indiferent de motivaţii şi opţiuni, un fapt este sigur: pereţii din cărămidă sunt aici ca să rămână.

Peretele de cărămidă poate veni într-o gamă largă de forme și nuanțe, care să se potrivească cu toate stilurile. Cărămida roşie clasică este cea mai folosită, dar nu trebuie să o iei ca pe o regulă strictă. Cărămida poate fi vopsită în nuanţe din cele mai surprinzătoare şi să iasă din tipare într-atât încât să transforme total aspectul încăperii.

Camerele de zi cu unul dintre pereţi de cărămidă sunt în prezent o tendință care nu pare să se estompeze. Dacă se întâmplă să locuiești într-un apartament, sau casă unde zidurile de cărămidă sunt acoperite perfect, atunci este timpul să dai tencuiala jos şi să lăşi zidul de cărămidă original să strălucească. Dacă vrei într-adevăr să strălucească, poţi folosi un lac special. Nuanţa și stilul zidurilor din cărămidă pot face o diferență mare în atractivitatea generală a camerei de zi.

Cu luminile, decorul și accesoriile potrivite, o cameră de zi cu pereți de cărămidă poate fi mult mai atrăgătoare din punct de vedere vizual, deoarece permite mobilierului în nuanțe neutre să strălucească. Iar în ceea ce priveşte living-urile mici peretele de cărămidă aduce caldură spaţiului şi îl face mai primitor.

Şi dormitoarele cu pereţi din cărămidă devin mai primitoare, cu aerul lor de pensiune la munte dat de zidul expus sau creat. Deconectant, nu-i aşa? Foloseşte nuanţe neutre şi accente de culoare, decoraţiuni în funcţie de stilul ales şi lumini calde pentru a crea spaţiu de odihnă dorit.

Cât priveşte bucătăriile, pereţii din cărămidă le oferă acea atmosferă a bucătăriilor tradiţionale pe care le mai vedem acum la televizor sau pe internet. Adăugând elemente moderne în decor şi dotări, poţi creea un decor actual, chiar dacă este în stil rustic.

La fel şi în cazul băilor. Dacă vrei un decor actual şi surprinzător, ia în calcul cel puţin un perete de cărămidă. Vei observa efectul în imaginile din galeria de mai jos.

Şi să nu uităm de holuri. Pereţii din cărămidă sunt … ca la ei acasă. Este poate zona cea mai firească, în afară de cămară sau subsol, dar asta nu înseamnă că sunt mai puţin uluitori decât în alte încăperi. Las imaginile să vorbească de la sine.

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu