Glam News Magazine

Accesoriile nu sunt articole specific feminine. Alegerea unor accesorii potrivite definește stilul unui bărbat, la fel cum o face și pentru femei, dând un plus de valoare ținutei. Ele sunt detaliile care fac diferența. Calitatea și simplitate sunt cele două atribute principale de care trebuie să ții cont.

Ceas

ceas accesorii gentleman

Ceasul este acel accesoriu pe care poate nu-l remarci la o persoană, dar cu siguranță face ca acea persoană să se facă remarcată. Ceasul potrivit pentru un gentleman trebuie să fie clasic și sofisticat în acelasi timp. E de preferat de asemenea asortarea nuanței cadranului ceasului cu cea a cataramei de la curea.  Iată aici câteva idei în ceea ce privește mărci de ceasuri de calitate, potrivite pentru un bărbat stilat.

Portofel

portofel accesorii gentleman

Portofelul nu este numai un obiect cu rol funcțional. Pe lângă faptul că păstrează acte, bani și carduri, el este și un accesoriu cu rol în etalarea personalității purtătorului. De aceea el trebuie să fie de calitate, cu atât mai mult cu cât este folosit zilnic. Alege un portofel cu design comod și compact totodată și nu-l încărca pentru că asta daunează imaginii tale.

Curea

curea accesorii gentleman

Mulți bărbați greșesc în alegerea curelei pentru pantaloni. Regula e totuși simplă: pantalonii clasici sau de costum necesită curea mai subțire, blugii – o curea mai lată. În stilul semi-formal (vezi aici diferențele între stilul formal și cel semi-formal) este foarte importantă asocierea corectă a curelei cu pantofii: dacă pantofii sunt negri, cureaua desigur că trebuie să fie neagră. Optează pentru piele ca material al curelei și pentru modele simple, fără logo-uri sau catarame mari.

Pălărie

palarie accesorii gentleman

Stilul masculin primește o notă de rafinament dacă include și acest accesoriu. Culoarea pălăriei trebuie să fie complementară cu cea a hainelor și cu siguranță te va scoate în evidență.

Șosete

sosete accesorii gentleman

Poate nu te-ai gândit la asta niciodată, dar șosetele au rol esențial în crearea unei ținute. Iar pentru un gentleman alegerea șosetelor este foarte importantă. Din start, elimină șosetele albe, căci ele se poartă exclusiv la pantofi sport. În rest, dacă asortezi culoarea șosetelor la cea a pantofilor nu poți da greș. De asemenea ai grijă la lungimea șosetelor, ca atunci când te așezi să nu ți se dezvăluie gamba. Pentru un plus de stil poți opta si pentru șosete colorate sau cu model, care se pretează la birou sau pe parcursul zilei dacă nu ai costum sau cravată.

2 comentarii

Lasă un comentariu