Glam News Magazine

Ce este apa de parfum? Poate că ai dat peste acest termen răsfoind Glam News Magazine și te-ai întrebat ce înseamnă. În mod tradițional, Eau de Toilette și Eau de Parfum se referă pur și simplu la concentrația unui parfum, apa de parfum (uneori numită și Extrait) fiind cea mai concentrată (adică cea mai mare concentrație de uleiuri – de obicei între 30-40%). De obicei, parfumurile sunt mai dense și mai bogate și se poartă mai aproape de piele. De asemenea, acestea erau rareori oferite pentru parfumurile masculine și, din punct de vedere istoric, țineau foarte mult de domeniul parfumeriei feminine.

Utilizarea termenului „parfum” a evoluat semnificativ în vremurile moderne și a trecut de la simpla definiție a concentrației de uleiuri la ceva puțin mai abstract. În zilele noastre, un parfum este de obicei o interpretare complet nouă a unei ape de toaletă – unul care a fost creat pentru a se simți mai bogat, mai profund și pur și simplu „mai mult”. Parfumierilor le revine sarcina de a reinterpreta și recompune o apă de toaletă familiară, de multe ori pentru a amplifica sau atrage atenția într-o singură fațetă, pentru a-i oferi o senzație de „parfum”.

În ultimii ani, a existat o explozie de parfumuri masculine care poartă numele de „parfum”, așa că m-am gândit că putem arunca o privire la unele dintre cele mai remarcabile parfumuri bărbătești. Dacă ești un tip care dorește să obțină un pic mai mult de la aroma preferată, atunci acest articol este pentru tine.

1. Paco Rabanne 1 Million

Paco Rabanne 1 Million parfum

Ahhh 1 Million, unde ne-am afla fără chihlimbarul său distractiv și comestibila plăcintă cu mere? Serios, acest parfum este o icoană modernă și a dat naștere atât de multor copii, încât poate fi definit oficial ca un trend-setter. Dar cum a reinterpretat Paco Rabanne 1 Million în forma sa de parfum? Oare se va simți ca și cum te-ai scufunda într-o gigantică plăcintă cu mere? Ei bine, de fapt, nu (deși dacă cineva ar putea aranja să mă scufund într-o plăcintă de mere reală, aș fi foarte recunoscător), 1 Million Parfum se simte complet diferit. 1 Million Parfum este mai proaspăt, mai vibrant și mai strălucitor, cu răsuciri interesante de tuberoză sărată, piele și tei. Se simte ca un parfum complet nou – unul mai îmbrăcat și rafinat. Poate că purtătorul de 1 Million a crescut puțin? A aruncat blugii skinny și a optat pentru o pereche de pantaloni de stofă (bineînțeles, slim fit). Este încă la fel de mișto, extravagant și sigur pe sine.

2. Dior Sauvage

Sauvage este un fougère modern care reinterpretează acest gen vechi cu un sentiment de prospețime marină. Apa de parfum oferă tot aroma originală, dar cu un puternic sentiment de „mai mult”. Fiecare dintre notele cheie ale lui Sauvage este intensificată, în același mod în care dăm zoom pe o fotografie pentru a dezvălui toate detaliile. Notele de citrice sunt amplificate în Parfum – devin mai mari și mai proaspete, la fel ca și notele de lemn, care se simt mai texturale, în timp ce căldura intensificată a vaniliei aduce un sentiment de bogăție care lipsește în original. Acesta este Sauvage în 4k și, la naiba, arată tare bine.

3. Dior Eau Sauvage

Eau Sauvage Parfum este un exemplu excelent al modului în care, în majoritatea cazurilor, versiunea Eau de Parfum a unui parfum este o compoziție complet diferită – la fel ca toate parfumurile din lista de față. Cu toate acestea, Eau Sauvage Parfum este cel mai îndepărtat de original și, dacă l-ai compara cu originalul Sauvage, s-ar putea să te întrebi dacă acestea sunt înrudite. Parfumul este un amestec minunat de vetiver, bergamotă și cumarină care se simte bogat, cald și frumos.

4. Cartier Declaration

Acesta este cel mai sexy parfum din această listă. Declaration original se referea la prospețimea și transluciditatea notelor de condimente, iar Parfumul urmează cu siguranță această temă, dar cu mai multă bogăție și greutate. Cartier Declaration Parfum este periculos de condimentat, în sensul că se mândrește cu strălucirea cardamomului și cu scânteia luminoasă a chimenului modelând o explozie bogată de condimente, peste căldura lemnului de mahon, pentru a crea imaginea celui mai sexy bărbat din cameră sau din orice cameră. Este foarte sexy, oriunde s-ar afla.

5. YSL L’Homme

L’Homme este una dintre cele mai bogate colecții de la YSL, iar L’Homme Parfum Intense este, probabil, parfumul lor cel mai frumos. Ceea ce îmi place la acest parfum este că reușește să prezinte o bogăție de textură, folosind semnătura proaspătă, lemnoasă și aromată a lui L’Homme și făcându-l atât cald, cât și neted, cu adăugarea unui acord de piele de căprioară. Te face să simți că ar trebui să-l mângâi ușor, deoarece este atât de moale și de catifelat. Dintre toate aromele L’Homme, aceasta este cu siguranță cea mai bună.

Un comentariu

Lasă un comentariu