Glam News Magazine

Renumită pentru peisajele sale incredibile, Elveția și-a câștigat o reputație de top în rândul oamenilor din întreaga lume. Lacuri senine, pajiști luxuriante și munți maiestuoși întâmpină turiștii peste tot, ceea ce face ca această țară să devină un refugiu pentru pasionații de activități în aer liber.
Există o mulțime de locuri frumoase de vizitat în Elveția, o țară cu tradiții și cultură bogată. Berna, Zürich, Geneva sunt punctele principale vizate de turiști, dar există multe alte orașe care merită atenție. Ne oprim astăzi la 10 dintre ele.

Ascona

Elveția

Ascona este un mic oraș minunat din partea italiană a Elveției – cu acces la Lacul Maggiore, care se află atât în ​​Italia, cât și în Elveția. Este locul perfect pentru relaxare. Unul dintre punctele de maxim interes este Insula Brissago, la care se ajunge cu vaporul și găzduiește o mare varietate de flori, plante și, desigur, priveliști frumoase. De asemenea, este o locație perfectă pentru a face o excursie de o zi în Italia. În plus, Ascona găzduiește mai multe festivaluri de tradiție care animă orice vacanță acolo.

Interlaken

Elveția
Foto: Flickr

Situat în cantonul Berna – capitala Elveției, Interlaken oferă priveliști superbe către Alpii elveției. Cunoscut ca orașul dintre două lacuri – Brienz la est și Thun la vest, Interlaken este prolejul de plimbări cu barca pe lacurile în nuanșe uimitoare – unul cu tonuri turcoaz și celălalt de albastru profund! Hardul Kulm poate fi urcat în câteva minute, iar orașele din apropierea lacului Thun sunt pitorești și creează o opțiune rapidă și plăcută de excursie de o zi. Pentru sejururi de câteva zile merită explorată regiunea Jungfrau – cunoscută drept „Topul Europei”, deoarece are cea mai înaltă gară din Europa, la 3.454 metri, desemnată de altfel Patrimoniu Mondial UNESCO.

Lausanne

Foto: Michał Ludwiczak / Getty Images

Situat pe malul lacului Geneva, Lausanne găzduiește Comitetul Olimpic Internațional. Acest oraș vechi prezintă perfect unele dintre cele mai bune situri de arhitectură gotică, Catedrala fiind cea mai renumită.
Lausanne este, de asemenea, o destinație pentru pasionați de vin. Acest oraș uimitor este înconjurat de podgorii luxuriante.

Basel

Foto: Pixabay

Basel, ca toată Elveția, este un oraș cu adevărat scump. Cu toate acestea, poferă în schimb o calitate foarte bună la mâncare și cazare, așa că un weekend lung în Basel poate fi o idee minunată. Orașul vechi este zona principală de atracție cu obiective precum localul colorat Münster, Poarta orașului Spalentor, strada Spalenberg și Barfusserplatz. În weekend, în piața Marktplatz producătorii locali vând delicatese care nu trebuie ratate.
Și orașul nou merită pe deplin vizitat pentru arhitectura sa modernă. Trebuie bifate Fântâna Apelor Tinguely , holul iconic Messe Basel New Hall și Messeturm (Turnul de Târguri) și sculpturile de pe Aeschenplatz.

Gruyères

Elveția
Foto: la-gruyeres.ch

Gruyères, situat în Cantonul Fribourg, este un mic oraș medieval cocoțat pe dealul din valea superioară a râului Sarine. Cu toate acestea, Gruyeres este ușor accesibil din toate zonele din Elveția. Există multe lucruri de văzut și de făcut în Gruyères. În afară de scoperi fermecătorul castel medieval, de a face plimbări pe străduțele pietruite și a vizita fabrica de ciocolată, Gruyères este binecunoscut pentru brânzeturile sale de renume mondial Gruyères. Cei care sunt interesați de artă au o mulțime de muzee fascinante de verificat.

Lucerna

Elveția

Acest vechi oraș medieval este locul perfect pentru deconectare. Cu împrejurimile sale superbe, reperele maiestuoase și străzile fără mașini, Lucerna a devenit unul dintre cele mai preferate locuri de vizitat în Elveția. Unul dintre reperele din Lucerna este Podul Chapel sau cunoscut local sub numele de Kapellbrucke. Ceea ce îl face să fie unic este faptul că sub acoperișul care îl protejează, există aproximativ 100 de tablouri datate din secolul al XVII-lea, care prezintă istoria Lucernei și povestea sfinților.

Lugano

Elveția
Foto: Flickr

Situat în partea de sud a Elveției, învecinat cu Italia, Lugano cuprinde cea mai mare comunitate de limbă italiană, în afara Italiei. Este un oraș vechi cu priveliști incredibile către munții din jur și, desigur, mâncare savuroasă, cu influențe italiene care se simt aici și dau farmec special locului.

Leukerbad

Foto: alterra.cc

Leukerbad este un mic oraș situat în Alpii Elvețieni la aproximativ două ore de mers cu mașina de Berna. Este un oraș superb, mai ales atunci când este acoperit de zăpadă, ca în imaginile mentale pe care le avem cu Elveția. Este înconjurat de munți care sunt ușor de accesat rapid și cu telecabina și care au priveliști minunate asupra Alpilor. Se poate practica schi, iar vara – drumeții. O altă atracție sunt aici izvoarele termale – se poate sta în apa fierbinte înconjurat de zăpadă, ceea ce este cât se poate de idilic.

Stein am Rhein

Foto: swissfamilyfun.com

Elveția este o țară plină de peisaje naturale uimitoare și nenumărate orașe fermecătoare. Între acestea, Stein am Rhein este cu siguranță unul dintre locurile care nu trebuie ratate.
Orașul medieval datează de acum peste o mie de ani, iar centrul său este incredibil de bine conservat. Cei mai mulți turiști se aglomerează aici în timpul verii, dar zăpada face orașul să fie și mai magic. În apropiere se poate vizita Cascada Rinului, cea mai mare cascadă din Europa și una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Elveția. Există platforme de vizionare, iar vara, bărci disponibile pentru a vedea căderea Rinului de aproape.

Locarno

Elveția

Cei care vor să descopere Elveția, dar nu de la înălțime, pot alege Locarno. Cu doar 200 de metri deasupra nivelului mării, Locarno și-a câltigat reputația de oraș cu cea mai joasă altitudine din Elveția. Este de asemenea o locație cu cea mai mare lumină a soarelui în comparație cu alte orașe din țară. Aici, Falconeria Locarno dezvăluie o colecție extinsă de păsări de pradă, iar pentru adrenalină se recomandă o vicită la Lido Locarno, un parc acvatic distractiv, situat pe malul lacului Maggiore.

Lasă un comentariu