Glam News Magazine

Cele mai multe dintre dificultăţile pe care le oamenii le întâmpină în viață apar din cauza faptului că își pun singuri piedici. Nu reușesc pentru că nu cred în reușită și își sabotează astfel planurile. Este o problemă frecventă și din păcate mulți nici nu o conștientizează, preferând să găsească vinovați în exterior decât să caute în sine. Adulții de azi sunt copiii de ieri, care nu au primit sprijin real în dezvoltare. Și mai trist este că majoritatea copiilor de astăzi au o stimă de sine scăzută, problemă pe care mulți părinți nu știu să o gestioneze și care va avea consecințe nefaste în viitor.

De ce spun asta când eu nici măcar nu am copil? Locuiesc într-un cartier tânăr, cu foarte mulți copii, îi văd zilnic, vorbim frecvent. Observ multă obrăznicie, dar poate mai multă timorare. Ambele atitudini îmi arată probleme cu stima de sine, care trebuie construită și întreținută pentru că în stimă de sine crescută stă cheia reușitei în viață.

Multe sunt problemele din jurul nostru, dar nimic nu mi se pare atât de grav pe termen lung ca aceasta enunțată anterior. Un copil fericit, care are încredere în sine și se apreciază devine un adult orientat către soluții, și nu către probleme, un adult care construiește relații sănătoase și are rezultate bune în activitățile întreprinse. Copiii au nevoie să se simtă în siguranță, să se simtă iubiți și apreciați. Și au nevoie să știe că pot. Au nevoie de eroi, dar mai degrabă au nevoie de modele reale,care să-i inspire.

În mai puțin de o lună va fi lansat în cinematografe filmul “Spider-Man: Into The Spider-Verse” (“Omul-Păianjen: În lumea păianjenului”). Spider-Man este unul dintre eroii preferați ai copiilor, iar acum are un ajutor de încredere, Miles Morales, care demonstrează că o super-putere nu aparține unui singur personaj. Ați putea spune că este un film pentru copii, dar eu cred că este un film pentru întreaga familie și implică și tema stimei de sine, ca să ajungem și la subiectul acestui material. O super-putere îți crește stima de sine, mai ales când o exersezi.

Iar dacă aș fi Spider-Man (cu siguranță toți ne-am imaginat că suntem în pielea unui super-erou, așa că nu mă învinuiți că spun asta), chiar și pentru o zi, aș sta mai mult printre copii, încurajându-i să-și folosească abilitățile și capacitățile. Acestea sunt adevăratele super-puteri dacă sunt dezvoltate cu folos. Aș contribui astfel la crearea unei generații cu o mentalitate schimbată, care să lupte de la sine cu infracționalitatea, la orice nivel, decât să prind nelegiuți. Chiar și pentru o zi, aș face o diferență în viitor. Nu mă înțelegeți greșit! Nu am nimic împotriva prinderii răufăcătorilor. Dar să zbor printre clădiri și să lupt corp la corp nu ar fi indicat pentru cineva care nu a mai fost de mult la sală. Să ne cunoaștem limitele (până și Spider-Man le are) și să ne folosim abilitățile, pentru că eroismul se poate manifesta în nenumărate feluri.

Apropos, filmul va fi lansat pe 28 decembrie 2018, în 3D. Lăsați-vă inspirați!

spider-man

Acest material este înscris în competiția SuperBlog 2018

Un comentariu

Lasă un comentariu