Glam News Magazine

Cred că majoritatea oamenilor ar răspunde la întrebarea: “Vrei să fii independent din punct de vedere financiar?” cu un răsunător: “Da, vă rog!” Dar, pentru cei mai mulți dintre noi, ideea de independență financiară este legată de o victorie la loterie sau de alte evenimente ce țin de noroc. Independența financiară este deseori fantezia bogăției nelimitate și nu este ceva la care majoritatea dintre noi putem aspira în mod realist. Dar cum ar trebui să vedem independența financiară? Este numai pentru norocoşi? Este vorba doar de bogăție? (Indiciu: nu este!). Dacă v-aș spune că un plan solid și un angajament real ar putea face independența financiară o posibilitate reală? Iată șase pași care ți-ar putea schimba viața.

Pasul 1 – Stăpâniți controlul asupra banilor

Independența financiară înseamnă a avea o avere suficientă pentru a trăi fără a fi dependent de un job. Dar asta e foarte vag. Ceea ce este suficient pentru o persoană poate fi insuficient sau excesiv pentru altcineva. De exemplu, ce elemente din această listă sunt esențiale pentru viziunea dvs. asupra vieții?

  • Călătoriile
  • Contribuția la comunitate
  • Educaţia
  • Deținerea unei case
  • Deținerea de case suplimentare
  • A avea unul sau mai multe autovehicule

Apoi, este important să știți clar ceea ce reprezintă fiecare element pentru dumneavoastră. Odată ce ați clarificat versiunea dvs. asupra unei “vieți bune”, trebuie să evaluați sincer situația financiară actuală.

Pasul 2 – Începeți să construiți viitorul astăzi

Timpul este un ingredient vital pentru crearea independenței financiare, nu risipiți niciun minut. De asemenea, nu trebuie să pierdeți timp regretând deciziile financiare anterioare. Folosiți-vă de lecțiile deja învățate și începeți să mergeți înainte. Deja ați determinat ce vreți și unde vă situați în acest moment.  Gândiți-vă la cel mai mare pas pe care îl puteți face astăzi, chiar dacă acesta este doar un lucru minor. Nu puteți construi nimic prin amânări.

Pasul 3 – Urmăriți rezultatele 

Independența financiară va cuprinde mai multe domenii ale vieții. Este posibil să nu vedeți economiile crescând rapid, dar dacă ați plătit împrumuturile sau cardurile de credit, acest lucru reprezintă un succes. Urmăriți toate rezultatele și sărbătoriți! Împărțiți obiectivele pe termen lung în obiective lunare chiar zilnice, dacă puteți. Cu cât obiectivele sunt mai imediate, cu atât mai mult vă puteți concentra pe rezultate.

Pasul 4 – Creșteți rata de economisire

La un moment dat, nu mai aveți mai mult timp care să poată fi folosit pentru a face mai mulți bani. Trebuie să găsiți modalități de a face bani care nu necesită să alocați timp.  Acest lucru se numește venit pasiv, iar una dintre cele mai bune forme de venit pasiv este investiția. Există mai multe modalități de a investi – să investiți în piața de capital, fonduri mutuale, proprietăți de închiriere – lista poate continua.

Pasul 5- Gândiți-vă la cheltuieli neprevăzute

Strângeți fonduri lichide pentru a satisface orice situație de urgență. Definiți-vă cerințele fondului de urgență și lucrați pentru acumularea acestora. Ideea este că planurile dvs. financiare nu ar trebui să fie lovite de eventualele situații cu care oricine se poate confrunta în orice moment al vieții, fie că este vorba despre probleme de sănătate, pierderea locului de muncă, reparații și renovări. Încercați să construiți o rezervă care să vă susțină timp de 6 luni.

Pasul 6 – Nu încetați să vă informați

Trăim în epoca informației și este foarte ușor să accesați informații din mai multe surse. Există programe minunate de educație financiară care sunt create pentru oamenii obișnuiți care doresc să fie informați și să învețe cum să facă bani. Cu cât dețineți mai multă informație, cu atât mai mult valul de mister din jurul independenței financiare va dispărea. Cu cât învățați mai mult despre bani, cu atât mai natural veți face alegeri înțelepte. Alegerile înțelepte sunt ceea ce vă vor aduce mai aproape de visul de independență financiară. A deveni independent din punct de vedere financiar necesită muncă, așa că nu vă fie teamă să cereți ajutor sau îndrumare. Un consilier informat va spori încrederea dvs. și va face procesul mai ușor și mai distractiv. Un astfel de program este susținut de Școala de Bani by BCR  unde veți învăța să faceți economii și să vă administrați bugetul personal. 

Sursa foto: Școala de Bani by BCR

Acest articol este înscris în competiția SuperBlog 2018! 

Lasă un comentariu