Glam News Magazine

Există două tipuri de oameni pe acest Pământ: cei care iubesc și apreciază un parfum floral alb și cei care greșesc. Într-adevăr nu este nimic mai vesel, mai exuberant, mai erotic și mai euforic decât o floare albă mare, capturată în formă parfumată. Floralele albe sunt frumoase, dar nu sunt pentru toată lumea.

Deci ce este atât de special la parfumurile florale albe? Ei bine, spre deosebire de multe dintre florile din regatul botanic, florile albe nu au atracția estetică a petalelor colorate pentru a atrage insectele care să ajute la polenizarea lor, așa că folosesc o altă armă: mirosul. Florile albe au unele dintre cele mai înflăcărate și complexe mirosuri și, după cum vă puteți imagina, aceste mirosuri puternice se pot combina într-o varietate de moduri fascinante, rezultând parfumuri îndrăznețe și frumoase, care se simt adesea voluptuoase și exotice.

Dar haideți să ne cufundăm în garderoba mea cu parfumuri și să alegem câteva dintre floralele mele favorite.

1. Serge Lutens – Fleurs d’Oranger 

Serge Lutens - Fleurs d’Oranger 

Fleurs d’Oranger a fost una dintre iubirile mele florale albe timpurii și este un parfum care afișează fațetele multor flori albe, dar reușește să surprindă atât inocența, cât și natura carnală a acestor frumuseți înfloritoare. În centrul parfumului este o floare de portocal strălucitoare, plină de dulceață de rouă și o fațetă neroli rece, dar mai are și multe altele. Iasomia și tuberoza, acele îndrăznețe ale lumii florale, sunt amestecate cu chimenul pentru a adăuga o senzualitate și o căldură compoziției. Fleurs d’Oranger este mult mai mult decât o simplă floare de portocal – este o creație florală unică ce are intenții erotice.

2. Narciso Rodriguez – Narciso

Narciso Rodriguez - Narciso

Gardeniile miros extraordinar, dar când vine vorba de parfum, își ascund mirosul. În ciuda mirosului lor puternic, gardeniile nu oferă ulei parfumat, astfel încât parfumerii sunt obligați să reconstruiască acest miros iconic bucată cu bucată, adesea cu diferite grade de succes. Ceea ce îmi place la Narciso este faptul că nu încearcă să fie gardenie adevărată – în schimb, Narciso creează ceva mai abstract, mai exact ideea unei gardenii albe pure afișate într-un spațiu imens, cubic. Este moale și cremos, fără nicio notă sau fațetă mai tangibilă decât alta, creând o impresie olfactivă a nuanței celei mai pure de alb.

3. MUGLER – Alien

MUGLER - Alien

Nicio altă iasomie nu se poate compara cu Alien. Uitați de toate parfumurile cu iasomie, deoarece acesta este UNICUL! Sigur, mirosul de iasomie este destul de comun, dar Alien aruncă floarea din stratosferă în spațiu și înapoi, ceea ce o face de zece ori mai bună. Alien este un parfum îndrăzneț care se concentrează pe o notă imensă de iasomie siropoasă, căreia i se oferă un caracter solar, sclipitor, datorită unei atingeri de citrice. Contrastul provine dintr-o doză la fel de uriașă de cashmeran, un produs chimic aromat care miroase a pădure. Alien este un adevărat titan în parfumerie.

4. Cartier – La Panthere

Cartier - La Panthere

Când Cartier a lansat „La Panthere”, l-au numit „gardenia sălbatică”, ceea ce însemna, desigur, că este destinat să mă îndrăgostesc de el. La fel ca Narciso, ideea de abstractizare este esențială aici și, după cum ne putem imagina, floarea prezentată este oarecum diferită de realul din natură. Un acord de gardenie lipicioasă este îmbinată cu citrice și patchouli, creând un miros destul de ciudat, dar superb.

5. Amouage – Honour

Amouage - Honour

Toate aceste parfumuri care prezintă o singură floare albă sunt foarte ok, dar fiecare dulap de parfumuri are nevoie de un buchet floral alb decent, de fapt, garderoba mea are mai multe! Favoritul meu este însă Honor de la Amouage, deoarece reușește să miroase ca toate florile din lume, odată, dar nici una în același timp. Honor este un parfum rece, distractiv. Se simte ca porțelanul, ca și cum s-ar putea sparge la o atingere. Este una dintre cele mai interesante compoziții florale din lume, care se inspiră din Madame Butterfly și vorbește despre fragilitatea vieții prin tonurile sale reci și florale.

Lasă un comentariu