Glam News Magazine

Un an nou este o ocazie excelentă de a face curățenie. Pun pariu că au trecut câteva luni de când nu ai mai făcut curat în garderoba sau nu ai mai curățat bucătăria asa cum se cuvine… Vinovat. Această idee a unui “curățat” sau “curățat profund” nu se aplică numai casei noastre, corpul nostru are și el nevoie de o astfel de atenție.

De obicei, când auzim de detoxifiere, ne gândim la interiorul corpului nostru. Accentul se pune pe dietele noastre și pe ceea ce putem elimina din toxinele pe care corpul nostru le-a căpătat în timp. Dar permite-mi să întreb: părul și pielea nu sunt la fel de importante? Desigur că sunt! De aceea am decis să împărtășesc câteva sfaturi pentru dezintoxicarea pielii și a părului. Nu există o dietă strictă, doar pași simpli și formule eficiente care vor ajuta la contracararea și protecția împotriva efectelor poluării și a stilului de viață aglomerat.

1. Începe cu o curățare

Pe scurt, curățarea este una dintre cele mai importante reguli de dezintoxicare a pielii (și părului). La urma urmei, este pasul care vă va ajuta să eliminați toate toxinele și impuritățile care s-au adâncit în profunzimea porilor. Nu vă puteți aștepta ca tenul dvs. să pară sănătos și strălucitor dacă este congestionat, nu?

Când vine vorba de curățare sfatul meu este: keep it simple. Atât de mulți oameni complică acest pas și folosesc formule / metode care îi irită tenul. Singurul scop aici este curățarea și reîmprospătarea, care este tocmai motivul pentru care gelul de spumare “La Roche-Posay Toleriane” este recomandarea mea. Este un gel care face exact ceea ce spune pe cutie, excepțional de bine. Făcut pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cele sensibile, cleanserul cremos are o formulă echilibrată care purifică și hidratează, protejând în același timp pielea de agresorii externi viitori.

2. Folosește un tratament … sau două

Detoxifierea nu înseamnă doar să tăiem lucruri de pe listă. Pentru a hidrata pielea, trebuie să o tratezi. Dacă doriți să remediați daunele cauzate de poluanți și de murdărie, trebuie să hidratezi piele foarte bine. Pentru purificare și întinerire nimic nu se potrivește mai bine decât Decleor Deep Cleansing Clarifying Clay Mask. Foarte cremoasă și potrivită pentru toate tipurile de piele (inclusiv sensibilă), este mbogățită cu extracte de fructe și plante care tratează impuritățile de pe piele fără a provoca uscăciune sau iritare. Nu numai că această mască de față va oferi pielii hidratare instantanee, dar va îmbunătăți și textura pielii, fermitatea și va preveni și apariția petelor.

3. Protejează parul de poluare

Nu știai că îți poți detoxificat părul? Păi, poți, și o dată ce o vei face, vei dori mai mult. La fel ca trupurile și pielea noastră, părul nostru poate fi afectat de poluare (gândiți-vă la iritație, uscăciune și rupere); scalpul poate deveni, de asemenea, congestionat, mai ales daca esti un dependent de fixativ ca mine, asa ca din când în când o curătare profundă și detoxifiantă este o necesitate. Din fericire, există un șampon frațnuzesc făcut doar pentru acest lucru. Șamponul de purificare a nutrienților Vichy Dercos Nutrients este făcut doar pentru grăsimea indusă de poluare, ajutând în același timp la reechilibrarea scalpului și purificarea firelor de păr de la rădăcină până la vârf.

4. Nu uita de restul corpului

Am vorbit despre față și păr, dar cum rămâne cu restul corpului nostru? Brațele și picioarele noastre nu sunt imune la efectele agresorilor externi, deci este important să ne detoxificăm.  Pentru piele, serul de la  Nuxe de exemplu, conține nouă uleiuri esențiale, care sunt bine-cunoscute pentru acțiunea lor de detoxifiere și purificare. Prin adăugarea acestora la regimul zilnic, veți contribui nu numai la o detoxifiere celulară ci și la îmbunătățirea fermității și a elasticității pielii.

5. Protejează-te

În cele din urmă, nu are nici un rost să depuntem toate eforturile dacă nu ne vom proteja pielea și după; iar cel mai bun mod de a face acest lucru este crearea unei bariere între radicalii liberi nocivi și pielea noastră, cu SPF. Unul dintre cele mai vândute SPF-uri din lume este spray-ul La Roche-Posay Anthelios. Rapid și ușor de utilizat, pulverizarea difuzează o formulă ușoară și transparentă pe toată suprafața pielii și o lasă mată, reîmprospătată și, cel mai important, oferă protecție ridicată cu un singur puf.

Lasă un comentariu