Glam News Magazine

Stilul rustic are un farmec aparte prin elementele sale simple: lemn, piatră, decorațiuni tradiționale, care îl fac mereu actual. Modul de îmbinare a acestor elemente este însă cheia prin care o baie în stil rustic devine una sofisticată. Iată câteva sfaturi în acest sens:

Alegeți stilul rustic în special dacă aveți o baie mică

Puteți opta pentru stilul rustic indiferent dacă aveți o baie mică sau una mare. Dar trebuie să știți că dacă aveți o baie mică, amenajarea ei în stil rustic va fi o soluție de design superbă și nu este necesar să vă faceți griji dacă interiorul întregii case este proiectat într-un stil diferit. Băile moderne decorate în stil rustic pot fi extrem de elegante, iar lipsa de spațiu devine un argument în plus pentru o baie primitoare, relaxantă. În cele din urmă stilul rustic este unul cald și prietenos.

Găsiți un punct central în amenajarea băii

Când plănuiți amenajarea unei băi în stil rustic, începeți de la un element principal din decor, care să atragă irezistibil privirile. El va ghida apoi proiectul de amenajare/reamenajare. Poate fi un perete, chiuveta, oglinda etc.

Folosiți imaginația pentru micile detalii

Adoptarea stilului rustic este decizia care vă dă frâu liber imaginației mai mult decât în cazul altor stiluri de design interior. Asta pentru că puteți improviza mai mult în creearea decorului folosind scânduri, sfori, felinare, coșuri etc., obiecte comune care pot să creeze un decor extraordinar.

Optați pentru culori neutre

În amenajarea unei băi în stil rustic, trebuie să țineți cont de nuanțele lemnului și a pietrei, care vin la pachet când vorbim despre acest stil. Însă nu trebuie să vă limitați la ele. Puteți adăuga orice altă nuanță care se găsește organic în natură precum verde, albastru, cărămiziu, gri, dar fără a încărca vizual camera.

Nu uitați de aspectul modern

Ca o baie în stil rustic să arate luxos, este absolut necesar ca designul să includă elemente moderne. Acestea pot fi lumini, baterii chiuvetă/baie/duș/bideu, designul oglinzii, accesorii sau decorațiuni în stil contemporan.

Pentru inspirație, vizionaţi galeria de mai jos:

Foto: Pinterest

Lasă un comentariu