Glam News Magazine

Dacă vă aflați în zona rurală sau undeva la periferia unui oraș, într-un cartier de case și priviți pe fereastră, veți observa că majoritatea acoperișurilor sunt din țiglă veche din argilă sau șindrilă. Există câteva excepții văzute la casele mai noi, dar în general, șindrila domină piața. Și aceasta este o rușine, pentru că este un material destul de risipitor care provoacă multe costuri inutile și dureri de cap. Călătorind în Germania cu câțiva ani în urmă, am observat că suburbiile lor păreau complet diferite de ale noastre. Fiecare acoperiș avea o formă geometrică atrăgătoare formată din panouri din oțel detaliate, adesea în culori îndrăznețe. Nemții mi-au spus că aceste acoperișuri metalice îi ajută să economisească multă energie și au o durată de viață foarte ridicată.

Deci am fost încântat de faptul că de curând am văzut și în România tot mai multe acoperișuri metalice, pe care oamenii le aleg din aceleași motive: ele par să răcească mai bine pe perioada verii, pot dura o viață întreagă și iarna păstrează căldura mult mai bine decât șindrilele.

Beneficiile unui acoperiș metalic

Principalul motiv pentru a alege un acoperiș din țiglă metalică este că arată foarte bine și are o durată de viață foarte mare. În plus, este mai rezistent la vânt, foc, zăpadă, grindină și ploaie. De fapt, obțineți o reducere a asigurării anuale pentru locuință dacă aveți un acoperiș metalic în locul unuia de șindrilă. Chiar și în zonele dominate de șindrilă, veți vedea adesea case modernizate cu acoperișuri metalice. Odată ce alegeți un acoperiș metalic, ați terminat să vă gândiți la acoperișuri pentru totdeauna.  Dar rețineți că nu tot metalul este la fel. Cele ondulate și ruginite pe care le vedeți pe hambarele vechi sunt dintr-o cu totul altă categorie față de țiglele metalice folosite în ziua de astăzi.

Deoarece acoperișul este proiectat să permită căderea zăpezii și a gheții, acesta împiedică formarea gheții într-un singur loc. Nu există elemente de fixare sau șuruburi expuse pe un acoperiș metalic, care ar putea oferi o cale de infiltrare a umezelii în casă. Acest lucru face ca acoperişul să fie considerabil mai rezistent la apă în comparație cu acoperişurile clasice.

Acoperișul tipic de șindrilă are costuri foarte ridicate de producție și conține foarte mult țiței negru lipicios, înmuiat în matrița din fibră de sticlă și acoperit cu pietre măcinate. După numai 15-25 de ani, toate acestea vor trebui înlocuite. În schimb, un acoperis din metal de dimensiuni echivalente costă doar jumătate și necesită mai puțin de jumătate din combustibilii fosili pentru producție. În plus, în prezent, oțelul nou este fabricat din oțel reciclat de 50-100% și este complet reciclabil la sfârșitul duratei sale de viață, care va fi cu 200-300% mai lung decât durata de viață a șindrilei.

Șindrilele reflectă doar 5-25% din căldura solară care lovește acoperişul. Oțelul poate reflecta 20-60% din acesta, în funcție de culoare. Acest lucru vă păstrează casa mult mai răcoroasă vara și reține căldura mult mai bine pe timp de iarnă.

Care sunt costurile? 

Toate acestea sunt mult mai puțin costisitoare decât am crezut. Acoperișurile de șindrilă au un cost mediu de 40 lei/m2 pe pătrat pătrat pentru materiale și 35 lei/mp pentru instalare. Țigla metalică Bilka de exemplu este doar puțin mai scumpă la aproximativ 50 lei pe metru pătrat, iar instalarea are aproximativ aceleași costuri. Astfel, costul total ar trebui să fie cu numai 25-35% mai mare, cost pe care îl recuperați în maxim 5 ani.

 1. Coamă mare semirotundă – închide acoperișul în partea superioară la intersecția a două ape, acționând ca un scut împotriva infiltrațiilor.
 2. Coamă mică semirotundă – Alternativa pentru coama mare, închide acoperișul în partea superioară la intersecția a doua ape, acționând ca un scut împotriva infiltrațiilor.
 3. Bordură la perete – Se folosește la intersecția apelor cu pereți calcan, ziduri despărțitoare. Împiedică apa să se infiltreze pe lângă perete.
 4. Dolie – Se montează sub învelitoare la intersecția a două ape și permite dirijarea apei către sistemul pluvial.
 5. Fixarea plăcilor la zid – Se folosește la intersecția unei ape cu un zid și împiedică apa să se infiltreze pe lângă perete.
 6. Capac coamă – Are rol de etanșare și în același timp nu permite accesul păsărilor.
 7. Holtsurub – Fixează plăcile de tabla și accesoriile pe șipcă.
 8. Bandă Bituminoasa – Bandă flexibilă auto-adezivă izolatoare recomandată pentru hidroizolare și protecția anti-umezeală.
 9. Bandă universală de etanșare – Se aplică pe dolie și sub coamă. Are rol de etanșare.
 10. Închidere coamă – Are rol de etanșare și în același timp nu permite accesul păsărilor.
 11. Bordură fronton – Închide acoperișul în părțile laterale acoperind marginile sarpantei. Se montează peste scândura de pazie, după ce au fost fixate plăcile de țiglă.
 12. Bordură fronton sub țiglă – Închide acoperișul în părțile laterale și se montează peste scândura de pazie, înainte de fixarea plăcilor de țiglă.
 13. Bordură streașină – Face legătura cu sistemul de drenaj permițând scurgerea apei de pe învelitoare în jgheab.
 14. Opritor de zapadă – Se montează pe învelitoare și previne alunecările de zapada de pe acoperiș.
 15. Opritori de zapadă omega – Este o alternativă pentru opritorii de zapadă convenționali.
 16. Ruperea pantei – Se folosește în zonele în care apele acoperișului își modifică panta.
 17. Set coș de fum – Se montează la baza coșului de fum, împiedică apa să se infiltreze pe lângă pereții coșului.

Este un acoperiș metalic potrivit pentru casa mea? 

Deși există multe avantaje, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare pentru a vă asigura că acest tip de acoperiș este cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

În funcție de stilul, dimensiunea și locația locuinței dvs., este posibil ca un acoperiș metalic să nu fie cel mai potrivit. Un acoperiș metalic nu complimentează casele vechi, istorice foarte bine. Nu arată bine nici pe unele case moderne. Probabil casa ta va fi perfectă cu un acoperiș din metal, dar este adevărat că lemnul sau șindrilele tradiționale ar putea să arate mai bine în anumite cazuri. Va trebui să contactați contractori care au experiență în instalarea acoperișurilor metalice. Altfel, dacă este instalat incorect, poate duce la probleme considerabile care compromit integritatea acoperișului în sine.

Dacă alegeți să cumpărați de la vindem-ieftin.ro, aveți parte de consiliere gratuită pentru clienții care au nevoie de informații despre produse. Având consultant dedicat, câștigați timp pentru ceea ce este cu adevărat important. Marfa se livrează direct de la producător, fiind ambalată corespunzător, ajunge la client în cele mai bune condiții, nefiind stocată prin depozite și manipulată de mai multe ori, ceea ce se reflectă atât în calitatea produselor, cât și în prețul final către client (costurile de manipulare, depozitare și transport fiind, altminteri, incluse în adaosul comercial aferent produsului).

Riscul la achiziție este zero. Ei își asumă responsabilitatea unei livrări perfecte și rapide. Garanția și siguranța livrării mărfii o reprezintă recenziile video de pe site. Ei vând exact ceea ce dorește clientul, asigurându-vă că nu primiți o altă marfă mai slabă calitativ sau produse care sunt pe stoc și trebuie rulate. În plus, dacă filmezi livrarea și o urci pe site, vei primi și 100 lei! 🙂

Sursa foto: diviziadeacoperisuri.ro

Acest articol este înscris în competiția SuperBlog!

Un comentariu

Lasă un comentariu