Glam News Magazine

Nu cu mult timp în urmă, participanții la show-ul de modă Louis Vuitton Toamnă / Iarnă au primit o mănușă albă cu ștrasuri albe, sub formă de invitații. Odată ajunși acolo, publicul de la Jardins des Tuileries a admirat colecția inspirată de Michael Jackson, din perioada videoclipului Billie Jean. La doar câteva săptămâni după prezentare, a fost lansat documentarul “Leaving Neverland” difuzat de HBO în premieră la Festivalul Sundance și a lăsat spectatorii într-o stare de șoc. Deși acuzațiile și speculațiile cum că Michael Jackson ar fi abuzat copii ar fi putut să convingă unii oameni acum câțiva ani, pentru cei mai mulți acestea erau doar zvonuri tabloide.

Abia după declarațiile extrem de detaliate și deranjante ale lui Wade Robson și James Safechuck lumea a început să dea crezare acestor acuzații. Posturile de radio au încetat să îi mai difuzeze muzica, artiștii au vorbit despre dezgustul lor și se pare că numărul fanilor care îi apără “onoarea” a scăzut. Apărându-și muza, el i-a spus că a încercat să aducă un tribuit părții bune şi umanitare ale lui Michael. Cu toate acestea, acest discrus a fost făcut înainte de a urmări documentarul în două părți al lui Dan Reed. Casa de modă franceză cu vânzări anuale de peste 10 miliarde de euro a afirmat că în momentul prezentării noii colecţii nu a ştiut de documentarul „Leaving Neverland”.

„Sunt conştient că în lumina acestui documentar, prezentarea a provocat reacţii emoţionale. Condamn ferm orice formă de abuz împotriva copiilor, violenţă sau încălcare a drepturilor omului”, a declarat Virgil Abloh într-un comunicat. Michael Burke, preşedintele mărcii, a declarat la rândul lui: “Am afirmat că acuzațiile din documentar sunt profund tulburatoare şi deranjante, siguranța copiilor şi bunăstarea lor sunt foarte importante pentru Louis Vuitton, așa că am decis ca nu vom mai vinde articolele cu imaginile și mărcile comerciale ale lui Jackson împreună cu mănușile, jachete cu paiete și tricouri inspirate de Jackson sau ceva inspirat direct de presupusul pedofil.”

Lasă un comentariu