Glam News Magazine

Brașov, loc de poveste și de povești, cu o poziție geografică privilegiată, o istorie bogată, o arhitectură diversă și repere unice, nu încetează să surprindă. La fel și în cazul opțiunilor de cazare. Între bijuteriile sale, cu care reușeste să cucerească și recucerească oamenii de pretutindeni, se numără Schuster Boarding House, o locație premium cu o poziționare perfectă, cu o poveste fascinantă și servicii de top.

Situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, cochetul hotel boutique cu o prețioasă arhitectură Art Nouveau, oferă cazare cu acces gratuit la internet WiFi, un bar, un lounge comun. o grădină și o superbă terasă pe acoperiș cu o vedere 360 grade asupra Cetății Brașovului. Oaspeții au la dispoziție recepție cu program nonstop și servicii de concierge și de bilete.

Arhitectura aparte, stilul Art Nouveau fiind rar întâlnit în zona protejată este cea care atrage, la prima vedere. Însă povestea clădirii Schuster Boarding House este cea care uluiește pe oricine, în special pe cei care îi trec pragul și descoperă pe de o parte o adevărată bijuterie arhitecturală pe care proprietarii actuali s-au străduit cu cinste să o păstreze cât mai intactă, iar pe de altă parte o locație modernă, amenajată elegant și exgient la detalii pentru confortul oaspeților.

Casa a aparținut familiei Schuster – o familie de sași înstăriți din Brașov al cărei blazon se regăsește deasupra porții, la intrarea în clădire. Proprietarul casei, un fost bancher pe nume Gabriel Schuster, a contractat o firmă de arhitectură din Austria pentru a-i dezvolta planul arhitectural. Ulterior, lucrările de construcție au fost executate cu ajutorul unei companii de profil din Budapesta.

Clădirea a fost ridicată în 1914, având o arhitectură specifică perioadei Art Nouveau. Planurile originale ale casei au fost descoperite în timpul lucrărilor de restaurare și reamenajare, în seiful camuflat de mobilier.

Zidurile clădirii spun ele însele o poveste ce este cu atenție pusă în valoare. Piatra de pe fațadă este cea originală, fiind curățată în întregime prin sablare cu nisip sub presiune și impermeabilizată ulterior. Pe fațadă se pot regăsi picturi originale restaurate, iar iluminatul fațadei este permanent pe timpul nopții pentru a-i pune în valoare simbolistica specifică. În întreaga lume clădirile Art Nouveau sunt iluminate în mod special pe timp de noapte. Tencuiala aplicată pe fațadă este similară celei folosite la început de secol, culoarea fiind identică celei inițiale.

Țigla are și ea o poveste fascinantă care arată în egală măsură atât valoarea clădirii, cât și exigența demnă de admirație pentru conservarea ei. Țigla originală a început să fie produsă în Austria anului 1908 și a fost montată și pe acoperișul acestei clădiri în 1914. Pentru a conserva aspectul și atmosfera originală, a fost comandată aceeași țiglă la fabrica producătoare din Austria, unde noii proprietari ai clădirii au trimis pentru specializare tehnicieni care au montat-o apoi pe casă conform procedurii vremii respective.

Mai mult chiar, intradosul acoperișului este restaurat și pictat manual pe plăci suport din lemn masiv. Au fost restaurate ferestrele originale, precum și ușile de la parterul casei și un superb bovindou, păstrând aerul aristocrat al clădirilor specifice perioadei Art Nouveau. Ancadramentele ferestrelor sunt realizate și ele conform picturilor originale.

Un detaliu specific acestei superbe case este terasa de pe acoperiș cu o vedere savuroasă de 360 grade asupra Cetății Brașovului.

Toate încăperile Schuster Boarding House au fost amenajate șic, totodată gândite să asigure confortul oaspeților pentru o experiență premium de cazare. Materiale naturale (lemn, cărămidă, piatră), țesături de calitate superioară și culori atent alese sunt piese dintr-un puzzle al răsfățului simțurilor pentru o ședere memorabilă. În plus este o locație pet friendly, așadar nu trebuie să lăsați animalele de companie acasă.

Serviciile sunt și ele menite să depășească așteptările.

Serviciile proprietății

Servicii pentru cameră

Servicii extra

Contact

Str. Peneș Curcanul, nr. 5, Brașov, România
(+4) 0368-440-440
[email protected]
[email protected]
https://www.schusterhotel.ro
https://www.facebook.com/schusterboardinghouse
https://www.instagram.com/schusterboardinghouse/

Rezervări aici

CONCURS:

Glam News Magazine vă oferă “10 zile de Crăciun”. În perioada 10-19 Decembrie fiecare zi vine cu un nou concurs. Astăzi, partenerii noștri de la Schuster Boarding House vă oferă un sejur de două nopți în locația lor exclusivistă. Tot ce trebuie să faci este să ne spui în secțiunea de comentarii:

Unde este situat hotelul Schuster Boarding House?

Atenție: valabilitatea concursului este de 24 de ore. Vor fi validate numai comentariile lăsate în data de 11.12.2021 interval orar 00:00 – 23:59. Câștigătorul va fi anunțat prin email cât și AICI. Regulamentul poate fi consultat AICI. Mult succes!

513 comentarii

 1. Hotelul se află în centrul istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, pe Strada Peneș Curcanul, numărul 5.

 2. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru,

 3. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 4. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 5. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 6. Hotelul se afla in centrul istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, pe Strada Peneș Curcanul, numarul 5.

 7. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 8. Hotelul Schuster Boarding House se afla in inima centrului istoric al Brașovului pe strada Peneș Curcanul numărul 5 .

 9. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 10. Situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru,

 11. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 12. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 13. Hotelul se afla in centrul istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, pe Strada Peneș Curcanul, numarul 5.

 14. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 15. Hotelul se afla in centrul istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, pe Strada Peneș Curcanul, numarul 5.

 16. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 17. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 18. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru. Adresa este Strada Peneș Curcanul numărul 5.

 19. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la o 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de turnul Negru.
  Adresa este Strada Peneș Curcanul numărul 5 Brașov România

 20. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru,

 21. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 22. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 23. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 24. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru,

 25. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 26. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 27. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 28. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 29. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru,

 30. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 31. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 32. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 33. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 34. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 35. Hotelul Schuster Boarding House se afla in inima centrului istoric al Brașovului pe strada Peneș Curcanul numărul 5 .

 36. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 37. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 38. Este situat chiar în inima centrului istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru

 39. Hotelul Schuster Boarding House se află în inima centrului istoric al Brașovului, Strada Peneș Curcanul numărul 5

 40. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 41. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 42. Hotelul este situat chiar în centrul istoric al orașului Brașov la 100 de metri de strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru.

 43. Hotelul se afla in centrul istoric al Brașovului, la 100 de metri de Strada Sforii și la 400 de metri de Turnul Negru, pe Strada Peneș Curcanul, numarul 5.

Comentariile sunt dezactivate